Vad står Norlie och KKV för?

Vad står Norlie och KKV för?

Vad står Norlie och KKV för?

Norlie & KKV is a Swedish hip hop rapping and singing duo made up of Sonny Fahlberg (known as Norlie) and Kim Vadenhag (known as KKV).

Hur gamla är Norlie och KKV?

Norlie & KKV är en svensk pop-duo som består av Sonny Fahlberg (Norlie), född och Kent Kim Vadenhag (KKV), född .

Vad är KKV?

Konkurrensverkets uppgift är att arbeta för en effektiv konkurrens i privat och offentlig verksamhet till nytta för konsumenterna samt en effektiv offentlig upphandling till nytta för det allmänna och marknadens aktörer.

Varför är det viktigt med konkurrens?

Konkurrens handlar om att ge konsumenterna valmöjligheter. När företag tävlar, konkurrerar, blir de mer effektiva. De höjer kvaliteten på varor och tjänster, lanserar nya produkter samtidigt som priserna hålls nere.

Vill begränsa konkurrensen?

För att ett samarbete ska vara förbjudet krävs det enligt konkurrenslagen att konkurrensen begränsas eller snedvrids på ett märkbart sätt. Det innebär att samverkan mellan företag med till exempel mycket låga marknadsandelar kan vara undantagna från förbudet mot konkurrensbegränsande samarbete.

Kan det finnas nackdelar med konkurrens?

Å andra sidan ger konkurrensen också nackdelar i form av, bland annat, arbetslöshet. Eftersom man får lön efter prestation kan systemet också vara till nackdel för gamla, sjuka och andra som inte kan prestera så mycket, eftersom de riskerar att bli fattiga.

Vilka positiva och negativa effekter finns det när antal företag och konkurrensen ökar?

Konkurrensen mellan företagen leder till ökad produktivitet och ekonomisk tillväxt. I branscher där det finns en effektiv konkurrens kan vi se en snabb ökning av produktiviteten. När konkurrens skapas inom en sektor kan effekterna av den även spridas till andra sektorer.

Vad är kopplingsförbehåll?

Kopplingsförbehåll. Ett exempel på kopplingsförbehåll är om en köpare, för att få köpa en produkt, tvingas köpa även en annan produkt eller tjänst som han annars inte skulle vilja ha. Finns det ett naturligt samband mellan tilläggsprodukten och huvudprodukten kan kopplingen vara tillåten.

Vad menas med företagskoncentrationer?

Begreppet företagskoncentration antingen en eller flera personer, som redan kontrollerar minst ett företag, eller också att ett eller flera företag genom förvärv av värdepapper eller tillgångar, genom avtal eller på annat sätt direkt eller indirekt får kontroll över ett eller flera företag eller delar därav.

Vilka är för och nackdelarna med fri konkurrens?

En marknad med fungerande konkurrens är nästan alltid fördelaktigt för konsumenten. Utan konkurrens kommer företagens incitament att sänka priserna och höja kvalitén att minska radikalt. Det är olagligt för företag att missbruka sin makt på marknaden eller samarbeta genom att till exempel bilda karteller.

Vad kännetecknar fri konkurrens?

En marknad med fri konkurrens är en marknad där företag oberoende av varandra bedriver samma näringsverksamhet och tävlar om kunderna, dvs. en marknad där alla företag är utsatta för ett konkurrenstryck från de andra företagen.

Vilka nackdelar finns med konkurrens?

Å andra sidan ger konkurrensen också nackdelar i form av, bland annat, arbetslöshet. Eftersom man får lön efter prestation kan systemet också vara till nackdel för gamla, sjuka och andra som inte kan prestera så mycket, eftersom de riskerar att bli fattiga.

Vad är viktigt för Sverige att ha för att kunna konkurrera med utlandet?

Sverige har ett i många avseenden bra utgångsläge för att stärka sin konkurrens- och attraktionskraft. Vi hamnar generellt bra vad gäller ramvillkor som rättssäkerhet, frihet från korruption, en låg kriminalitet (även om den i dagsläget stiger snabbt, särskilt mot företag) och politisk stabilitet.

Vad kallas det när företag går ihop om priset för att begränsa konkurrensen?

En kartell innebär att konkurrerande företag samarbetar med avsikt att påverka konkurrensen på marknaden. Karteller kan röra samordning av priser eller rabatter, eller uppdelning av marknader, kunder eller produktion.

Vad kallas det när företag går ihop om priser för att begränsa konkurrensen?

1 § konkurrenslagen och art. 101 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt är det förbjudet med konkurrensbegränsande samarbete mellan företag som märkbart hindrar, begränsar eller snedvrider konkurrensen. Reglerna förbjuder till exempel överenskommelser om priser, informationsutbyte eller exklusivitetsavtal.

Relaterade inlägg: