Hur vet man om det är fel på generatorn?

Hur vet man om det är fel på generatorn?

Hur vet man om det är fel på generatorn?

Ett första tecken är svårigheter med att starta, vilket innebär att det krävs flera försök för att få igång motorn. Ett annat tecken är ett urladdande batteri. Om ett nytt batteri laddar ur strax efter installationen så beror det oftast på en trasig generator.

Varför går generatorn sönder?

Den vanligaste felorsaken till att en generator går sönder eller laddar för dåligt, är en för klen eller skadad batterikabel. Kontrollmät när generatorn laddar, på B+ och minus på generatorn och jämför med värdet på plus och minus på batteriet.

Vad ska en generator ladda?

Din generator bör ladda mellan 13,6 volt och 14,3 volt vid tomgång, när fordonet är igång och du sätter på dina tillbehör såsom lampor, vindrutetorkare, värmare etc, kan spänningen sjunka till cirka 12,4 volt detta är acceptabelt.

Hur länge kan man köra med dålig generator?

2-3 timmar går nog inte men de beror lite på vilket batteri du har. Det kanske man ska skriva också jaa, det är ett rätt fräscht Exide 62 eller 65Ah...

Varför har en generator en spänningsregulator?

Varje seriöst laddningsdon - det må vara en växelströmsgenerator, en till landnätets 230 volt spänning ansluten batteriladdare eller en solcellspanel - är försedd med en spänningsregulator vars uppgift är att se till att spänningen i laddningssystemet inte överskrider ett viss värde.

Vad är ett startrelä?

Ett startrelä har till uppgift att koppla in strömmen från batteriet till startmotorn under kort period, normalt upp till 5 sekunder. Är det inkopplat mer är 20 sekunder är risken stor att det tar skada då spolen blir för varm.

Hur långt kommer man med trasig generator?

Om man har ett hyfsat friskt batteri som är fulladdat och bara har på det som är nödvändigt. Mest ute efter om det är meter, kilometer eller mil.

Relaterade inlägg: