Vad göder man tomater med?

Vad göder man tomater med?

Vad göder man tomater med?

Gödsla tomatplantorna minst en gång i veckan med flytande växtnäring. Det går även bra att gödsla med Hönsgödsel som blandas ner i jordytan minst en gång i månaden, det är lite enklare när man vattnar med slang. Mycket mörkgröna plantor med kraftiga blad och krulliga toppar är ett tecken på för kraftig gödsling.

Hur ofta Guldvatten till tomater?

Släng en näve eller två i en hink med vatten och låt stå över natten. Rör om och späd sedan så att det ser ut som kraftigt te och gödselvattna med varje eller varannan vecka. Samma effekt uppnår du med guldvatten (urin utspädd med tio delar vatten).

Kan man vattna tomater med urin?

Urin är kväverikt men innehåller också kalium och fosfor och är därför ett välbalanserat gödselmedel. Vattna mellan raderna och inte på plantorna och undvik att gödsla med urin ett par veckor före skörd (gäller främst sådant där vi skördar det som växer nära jorden).

Vad vill tomater ha för näring?

Tomatnäring och skötsel Ge din tomatplanta en svag växtnäring en gång i veckan som är rik på kalium och fosfor. Undvik näring som innehåller mycket kväve, det kan ge tomaterna dålig smak. Förbättra gärna jorden med jordförbättring som trädgårdjord, eller genom att tillsätta lite trädgårdkalk elelr vedaska.

Hur ofta ska man vattna med Kissvatten?

Jag försöker så ofta jag kan under innesäsongen att använda innehållet i barnens potta (eller min egen) till att göda växter i kruka. Det passar fint både för krukväxter och små grönsaksplantor på fönsterbrädet. Jag vattnar med spetsat vatten, svag dos, ofta.

Hur ofta kan man gödsla med Guldvatten?

Hur ofta du ska vattna med guldvatten beror på vad det är som ska vattnas. Olika grödor och växter har olika behov av näring. Vissa kan gödselvattnas så ofta som en gång i veckan. För andra växter är ett par eller tre gånger lagom under våren och försommaren.

Hur ofta kan man vattna med Kissvatten?

Det brukar anges att en del kiss ska spädas med tio delar vatten vid gödsling, men för den som vill vattna inomhussådder skulle jag nog säga att en del kiss till tjugo delar vatten är bättre. Och att vattna ofta. Uppskattningsvis är kanske var tredje vattning en slags gödning i min inomhusodling. Då jäklar växer det!

Relaterade inlägg: