Vad innehåller Yankee Candle?

Vad innehåller Yankee Candle?

Vad innehåller Yankee Candle?

Yankee Candle doftljus tillverkas av paraffinvaxer av högsta möjliga kvalitet. Veken är i 100 % ren bomull, och ljusen innehåller högsta möjliga andel av doftoljor. Yankee Candles ljus innehåller inte bly.

Hur använder man Yankee Candle vaxkaka?

Doftvax från Yankee Candle. Används i en aromalampa med vanliga värmeljus under. När doftvaxet smälter i aromalampan sprids doften i rummet. Vaxet försvinner inte och avlägsnas lätt från aromalampan när doften avtagit. Fördelen med vax är att det går att använda samma aromalampa och är enkelt att byta.

Var kan man köpa Yankee Candle?

Yankee Candles stora utbud av populära doftljus hittar du hos oss på Lyko.se och du kan underlätta din sökning genom att kryssa i önskad storlek, produktserie, prisklass och märkning.

När kom doftljus?

Doftljus har funnits i cirka 2 000 år, vilket är lika länge som levande ljus har funnits. I början användes tillsatta ämnen för att få bort lukten av animaliska produkter och talg som användes vid produktion av ljus. Sedan 1990-talet har intresset växt och är idag större än någonsin.

Hur gör man med Doftvax?

Doftvax är ett enkelt alternativ till doftljus. Du lägger ner formade doftvaxbitar i aromlampan där de får smälta och sprida doft. Doftvax kallas även för tarts, melts eller vaxkakor. Fördelar med att använda doftvax istället för doftljus är många.

När började man använda stearinljus?

Men när stearinljuset kom var det en viktig innovation. Då använde man ljus av talg eller vax, som sotade och rann. Stearinljus uppfanns i Frankrike runt 1825. Liljeholmens Stearinfabriks AB startades 1839 av Lars Johan Hierta som även grundade Aftonbladet.

Relaterade inlägg: