Varför stänger Zara butiker?

Varför stänger Zara butiker?

Varför stänger Zara butiker?

I juni förra året meddelade butikskedjans ägare Inditex att 1.000–1.200 butiker ska stängas inom en tvåårsperiod med anledning av att man ska satsa mer på online. Inditex har cirka 7 500 butiker fördelat mellan 96 olika länder.

Vilken Zara är störst i Stockholm?

På Drottninggatan ligger Sveriges största Zarabutik. Här hittar du budgetfavoriter från det spanska modemärket i tre våningsplan mitt i city. Avslappnat, chict och feminint mixas med kostymer, blazers och mini för alla plånböcker.

Varför stänger Zara på Kungsmässan?

En av Kungsmässans största aktörer, klädbutiken Zara, slår igen portarna. – Det är del av en strategi där Zara minskar på antal butiker i Sverige och världen och istället satsar digitalt, säger Daniel Peterson, centrumutvecklare på Kungsmässan.

Har Zara i Göteborg stängt?

– Det är jättetråkigt så klart men svårt att påverka. Det här är en del av deras strategi att minska antalet fysiska butiker, och det har vi svårt att stå emot, säger Daniel Peterson, centrumledare på Kungsmässan till Kungsbacka-Posten. Den två våningar stora butiken låste portarna redan under söndagen.

Hur många Zara butiker finns det i världen?

Idag ligger Zaras moderbolag Inditex i topp tre-listan för världens största bolag inom textil- och klädindustrin, direkt efter Christian Dior och Nike. Inditex har mer än 7000 egna, centralt belägna affärer i över 90 länder.

Vilken Zara är störst?

Lokalen som ligger granne med PUB är nästan 2.400 kvm varav 1.500 kvm försäljningsyta fördelat på tre våningsplan. Det blir Zaras största butik i Sverige och kommer därmed att fungera som "flagship store". Butiken på Drottninggatan blir Zaras tredje butik i Stockholms city.

Vad händer med Zara?

Butikskedjan Zaras ägare Inditex meddelar att 1.000–1.200 butiker ska stängas. Det samtidigt som kedjan planera en storsatsning på på den digitala handeln. I Inditexgruppen ingår varumärken som Zara, Massimo Dutti, Pull and Bear, Oysho, Bershka, Stradivarius, Uterqüe och Zara Home.

I vilka städer i Sverige finns Zara?

Zara har en handfull butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Hur många Zara butiker finns det i Göteborg?

Zara i Arkaden är den enda i Göteborg och en av de största i Norden.

Hur länge har Nordstan öppet?

Öppettider
Ordinarie
Mån-fre10:00-20:00
Lör-sön10:00-18:00

I vilka städer finns butiken Zara?

Zara har en handfull butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Relaterade inlägg: