Vad är det för fel på min mamma?

Vad är det för fel på min mamma?

Vad är det för fel på min mamma?

Mammor kan vara elaka, krävande, kvävande – och till och med tycka illa om sina barn. Därför har många en komplicerad relation till sin mamma. Och det är ett problem som det kan vara svårt att ta tag i. – Förväntningarna står i vägen och komplicerar saker och ting.

Är du min mamma?

Är du min mamma? är en söt liten bok för de minsta barnen (0-3 år). Vi får följa lilla hundvalpen som letar efter sin mamma. Bakom de små flikarna får vi se vem kon, hästen, grisen och ankan är mamma till.

Vad ska man göra om ens mamma är arg?

Mitt råd är att ta kontakt med en psykolog, kurator eller liknande. Även om du inte kommer behöva stöd konstant är det skönt att få prata ut under en period. Försök även att ha lite ärliga konversationer om hur hon beter sig, även om du är rädd att såra henne eller göra henne arg så måste du tänka på dig själv.

Kan inte prata med min mamma?

Ta kontakt med skolkuratorn, eller någon annan vuxen som du har förtroende för. Du behöver verkligen prata med någon om det här. Du ska inte behöva ha det så här, och det kan hjälpa att prata med någon utomstående. Då kan man komma på nya lösningar på saker och ting.

Hur ska jag nå min dotter?

Jag tror att det klokaste är att du fortsätter att återkommande, om än med viss sparsamhet, höra av dig till din dotter. Men på ett stillsamt och varsamt sätt. Att ringa henne ska du kanske avstå, kanske inte heller sms:a, möjligen sända mail, men kanske det bästa är om du skriver ett brev eller ett vykort då och då.

Hur påverkas barn av arg förälder?

- Ilskan påverkar stämningen i hemmet och relationerna i familjen. Som förälder måste du ta ansvar för dina egna känslor, säger Graniittiaho. Ifall ilskan blir fysisk och man slår barnet har man gått över gränsen. Barn kan också uppleva höga skrik och starka verbala uttryck som hotfulla.

Varför tycker jag inte om min mamma?

Det kan vara så att dina tankar och känslor fortsatt mestadels är negativa. Låt dem få vara det i så fall. För det är ok att göra kärleksfulla saker utan att först känna kärlek. Ge det lite tid, kanske kommer du kunna känna att du älskar henne, kanske gör du det inte.

Hur kommer din son eller dotter se ut?

Just utseendet bestäms av föräldrarnas gener. Saker som exempelvis hårfärg, hudfärg och högerhänthet får barnet nämligen ärva. Tack vare forskning så går det, åtminstone till en viss del, att få reda på vilka fysiska egenskaper ert barn troligtvis kommer att få.

Relaterade inlägg: