När släpptes HTML?

När släpptes HTML?

När släpptes HTML?

Berners-Lee skrev år 1986 ett memo som föreslog ett Internet-baserat hypertext system. Berners-Lee specificerade HTML och skrev browser och server mjukvaran i slutet av 1990.

Vad är en entitet HTML?

Entiteter. Taggar i HTML börjas med tecknet < och avslutas med >, men hur gör man om man vill använda dessa tecken till annat? Om jag vill säga att 3 är större än 4 eller om jag vill skriva HTML-kod så att den syns? Svaret är entiteter .

Vad är syftet med HTML?

HTML (Hyper Text Markup Language) används först och främst för att skriva webbsidor genom att tilämpa olika redigeringsprogram. Adobe Cold Fusion, FrontPage och Dreamweaver, samt Microsoft Visual Basic Developer m.m. tillhör HTML-redigeringsprogram. Den aktuella versionen är HTML 4.01, och W3C, dvs.

Hur många versioner av HTML finns det?

Den senaste versionen av HTML är HTML 5.. HTML 5 blev standard den 28 oktober 2014. Den tidigare standarden, HTML 4, fastställdes 1997 av W3C, version 4.. HTML 4.01 finns i tre olika former, nämligen Strict, Transitional och Frameset.

När kom HTML resp CSS?

CSS kom till för första gången 1994 av Håkon Wium Lee. Vid den tiden fanns det olika typer av stylesheets och hade funnits i olika former sedan tidigt 80-tal då Standard Generalized Markup Language (SGML) tillkom.

Hur gör man en hemsida HTML?

Skapa din hemsida genom att koda själv

  1. Du kan enkelt söka efter programmet Anteckningar i datorn för att skriva din första HTML-kod. ...
  2. Glöm inte att välja Alla filer under Filformat, annars kommer ditt dokument att sparas som en textfil och inte som en HTML-fil.

Vilka tog fram och utvecklade den första versionen av HTML?

Tim Berners-Lee specificerade HTML och skrev den första webbläsaren och webbservern sent 1990. Sent 1991 omnämnde Tim Berners-Lee den första publika beskrivningen av HTML, det var ett dokument kallat "HTML Tags". I dokumentet finns 18 element beskrivna som omfattar den första relativt enkla designen av HTML.

Hur man kodar en hemsida?

Har du hyfsat lätt för engelska och vill ha en riktigt bra källa att lära dig koda helt gratis via rekommenderar jag Codecademy. Där kan man göra olika övningar och stegvis förbättra sina kunskaper och färdigheter inom kodning. Denna hemsidan är också en väldigt bra början.

Hur skriver man HTML kod?

Skapa en HTML-fil

  1. Välj Arkiv > Nytt och välj sedan Format > Gör till ren text i appen Textredigerare på datorn.
  2. Skriv HTML-koden.
  3. Välj Arkiv > Spara, skriv ett namn följt av filnamnstillägget . html (skriv till exempel index. ...
  4. När du blir tillfrågad om vilket filnamnstillägg som ska användas klickar du på Använd . html.

Vilka två delar består HTML av?

med sluttagg Den bildar dokumenthuvud som skickas först till webbläsaren från webbservern. I den skickas information om det som bildar själva webbsidan. TITLE och META ingår i dokumenthuvudet. med sluttaggen I den skapar man webbsidans innehåll- text, bilder tabeller etc.

Vad menas med CSS?

CSS står för Cascading Style Sheets och är en av webbens tre grundläggande byggstenar tillsammans med HTML och Javascript. Man kan säga att CSS är webbens ansikte utåt, och sköter alltså allt som har med design att göra.

Relaterade inlägg: