Finns som socker typ?

Finns som socker typ?

Finns som socker typ?

Det finns många olika sockerarter men i livsmedel är glukos (druvsocker), fruktos (fruktsocker), sackaros (”vanligt” socker som består av glukos + fruktos) samt laktos (mjölksocker som består av glukos + galaktos) vanligast.

Vad kan socker leda till?

Den som får i sig mycket socker har en ökad risk för högt blodtryck och höga kolesterolvärden. Dessutom ökar risken för övervikt och därmed risken för hjärt- och kärlsjukdom samt typ 2-diabetes.

Är socker bara dåligt?

Socker innehåller mycket kalorier men inga näringsämnen. En kost innehållande mycket socker kan därför leda till både övervikt och näringsbrist. Övervikt i sin tur ökar risken för en rad sjukdomar såsom hjärt- och kärlsjukdom, diabetes typ II och cancer.

Vad krävs för att jobba som hamnarbetare?

Utbildning. Varje hamnföretag avgör på egen hand vilken utbildning som krävs för att arbeta som hamnarbetare. Det är dock ganska vanligt att man kräver gymnasieutbildning. Ofta krävs det också B-körkort och ibland även högre körkortsbehörigheter.

Vad är ett Stuveri?

Hamnarbetare anställs av ett stuveri eller stuveribolag, det företag som åtar sig lastning och lossning av fartyg. Ägaren av ett stuveri kallades förr ofta stuvare.

Relaterade inlägg: