Kan man lämna in gamla glasögon?

Kan man lämna in gamla glasögon?

Kan man lämna in gamla glasögon?

I samtliga Synsambutiker har återvinningslådor placerats ut där kunderna kan lämna in sina gamla glasögon. Glasögonen skickas till EOE Eyewear, Synsams samarbetspartner för glasögonåtervinning. Med en unik produktionsteknik bryter EOE ner bågarna till pellets som sedan används i tillverkningen av nya glasögon.

Är glasögon miljövänliga?

Ekologiska glasögon De är helt nedbrytningsbara och tillverkas utan de lösningsmedel som oftast används vid glasögontillverkning. Om du lägger bågarna i komposten tar det cirka 3 år innan de har blivit till mull. Exempel på glasögonmärken som använder så kallad bio-acetat är Oscar Magnuson, Vasuma och Chloé.

Vad är acetat glasögon?

Acetat är en allmän term som definierar plastfilm som framställs av cellulosa. Materialet är allergivänligt då det tillverkas av naturliga källor så som bomull eller träflis. Eftersom acetat är en källa till polymer används det ofta vid tillverkningen av bågar.

Kan man lämna in gamla glasögon på Specsavers?

På grund av den rådande Covid-19 pandemin har vi i år ingen insamling av gamla glasögon i våra butiker. Vi uppdaterar denna sida så snart vi tagit fram en ny plan för ”Ge Syn” och tackar för det stora engagemanget under alla år.

Kan man lämna tillbaka glasögon Synsam?

Här kan du läsa mer om Synsam Friends. Du har rätt att ångra ditt köp inom 30 dagar från att du (eller någon tredje part, dock ej transportföretaget), har tagit emot produkten. För dig som har beställt enkelslipade glasögon erbjuder vi en förlängd ångerfrist om 90 dagar.

Vad gäller vid köp av glasögon?

Du måste kunna visa att du köpt produkten hos Synoptik för att garantin ska gälla så vänligen ta med dig ditt kvitto. Produktgarantin gäller inte skador som uppkommit genom normalt slitage eller oaktsam behandling. Dina glasögon behöver omsorg så glöm inte bort att ta hand om dem och följa skötselråden.

Relaterade inlägg: