Är tuff korsord?

Är tuff korsord?

Är tuff korsord?

Synonymer till tuff

  • hård, känslolös, känslokall, hårdkokt, hårdför, okänslig, hänsynslös, frän; orädd, djärv, självsäker, stram, strong, kaxig; målmedveten, uppriktig; tålig, oöm.
  • mycket svår, besvärlig, kämpig, slitsam.
  • snygg, skarp, snitsig, läcker, flott, elegant, käck, cool.

Är Tuff ett ord?

Ordet tuff är en synonym till rå och styv och kan bland annat beskrivas som ”orädd och självsäker”. Ordet kan ha flera olika betydelser. Tuff är motsatsen till sensibel. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tuff samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Är en Batat?

Sötpotatis eller batat (Ipomoea batatas) är en flerårig, krypande ört i familjen vindeväxter. Rotknölarna används ungefär som potatis men smakar sött. Även unga skott är ätliga. På senare tid har prydnadssorter tagits fram som odlas för sina vackra blad.

Är Ållan en?

Vanligtvis används ett lådformat tråg – en ålla (variant på stavning – olla). En träram med galler eller nät spänt i ramen. Frukten läggs i ållan, helst utan inbördes kontakt för att motverka mögelangrepp och för att luften skall komma åt att forsla bort fukten från frukten.

Hur planterar man sötpotatis?

Det går att sätta knölen i jord men också i vatten. Väljer du att sätta den i jorden sätter du den med vassa änden upp i krukan och fyller på jord tills bara toppen sticker upp. Vattna och ställs så ljust som möjligt, gärna med värme underifrån. Efter cirka 2 veckor brukar bladen dyka upp.

Vad är en Svirvel?

svirvel, fiskredskap med bleck som snurra runt, 1880-t., i dialekt även: virvel, jämte och så vidare dialekt svirvlo f., något som snurrar runt - norska svervel (väl av *svirvil eller ombildat efter verbet), vattenvirvel, fornhögtyska swirbil, virvel (nyhögtyska schwir-bel, förvirrat tillstånd), av urgermanska *swer- ...

Vad är betyder Duven?

Historik för duven duven, fornsvenska duvin, maktlös, slapp, ljum med mera = fornisländska o.

Vad väger ett fat olja?

Det brukades även som måttbeteckning för olika varor i torr vikt, för vete 88.9 kilo, fläsk 90,7 kilo. I USA har det brukats som mått för petroleum, 1 barrel motsvarade 170,34 liter rå petroleum och 158,98 liter raffinerad.

Relaterade inlägg: