Vad är akronymen?

Vad är akronymen?

Vad är akronymen?

Akronym (grekiska ἄκρος, akros, ytterst, och ὄνομα, onoma, namn) eller initialförkortning är en förkortning som bildats av begynnelsebokstäverna i flera ord eller ordled.

Hur förkortar man så kallad?

Hur förkortas så kallad? S.k. är en avbrytningsförkortning, där man har brutit av orden efter de första bokstäverna. Vi rekommenderar då att man sätter ut en punkt för att visa läsaren att orden är avbrutna. Hjälpte svaret dig?

När använder man etc?

Etc. är en förkortning för et cetera. Det är latin och betyder betyder 'och det övriga', 'och så vidare'. Vi brukar rekommendera att man undviker förkortningar i texter där det finns utrymme att skriva ut.

Hur uttalas förkortningar?

Namnförkortningar på företag, organisationer och dylikt som uttalas som ord skrivs med versal begynnelsebokstav: Ikea, Aga, Jas, Nato, Sida. När förkortningarna uttalas bokstav för bokstav skrivs de med versaler: ABB, SCA, SAP, TCO, SMHI, LKAB.

Vad är det fl?

FL – ett uttryck som används inom luftfarten som beryder Flight Level, se Flygnivå FL – nationalitetsbeteckning för motorfordon från Liechtenstein. FL – förkortning för Florida. FL – ett tidigare försvarsmaktsgemensamt skolförband inom Försvarsmakten, se Försvarets läroverk.

När ska man använda förkortningar?

När bör man använda förkortningar?

  1. När utrymmet inte finns. Om du har ont om utrymme, till exempel i flöden, tabeller, fotnoter eller knapptexter, kan förkortningar rädda dagen. ...
  2. När samma ord upprepas i en lång text. ...
  3. Undvik förkortningar i löptexter. ...
  4. Undvik utländska förkortningar.

Vad står m fl för?

eller m fl? Svar: Båda skrivsätten är korrekta, men Vi rekommenderar m. fl.

Relaterade inlägg: