Vilka jobb kommer att försvinna i framtiden?

Vilka jobb kommer att försvinna i framtiden?

Vilka jobb kommer att försvinna i framtiden?

Andra yrken som löper stor risk att försvinna inom snar framtid är försäljare, kassapersonal och maskinoperatörer. Enligt rapporten så kommer yrken som kräver fingerfärdighet, originalitet, konstnärlighet, social förmåga, förhandling, förmåga att övertala, och omtanke om andra människor klara sig bäst.

Hur påverkar robotar oss?

En robot kan också mäta koncentrationen av hälsovådliga dammpartiklar i luften. Robotar med AI kan alltså jobba förebyggande och de kan ta över monotona arbetsuppgifter. Men när de tar över de monotona delarna av arbetet kan det innebära att det uppstår nya arbetsuppgifter och situationer.

Hur tror du att framtidens arbetsmarknad kommer att se ut?

Arbetsmarknaden förändras snabbt i takt med att ny teknik flyttar in hos företag, och sannolikt kommer den förändras allt snabbare i framtiden. Vi vet inte exakt hur framtidens arbetsmarknad kommer att se ut, men vi vet att den kommer förändras, och att det kommer in mer teknik inom alla branscher.

Vad är framtidens arbetsmarknad?

Framtidens arbetsmarknad, FrAM, är ett framåtblickande arbete som Svenskt Näringsliv bedriver i bred samverkan med olika aktörer för att säkra att beslut som påverkar arbetsmarknaden är långsiktigt strategiska.

Vad är framtidens jobb?

Några av jobben som förväntas ha bäst jobbchanser på både ett års och fem års sikt är undersköterska, tandläkare, lärare, ingenjör, systemutvecklare och målare. Det visar Arbetsförmedlingens senaste yrkesprognoser.

Relaterade inlägg: