Hur går Meridianerna?

Hur går Meridianerna?

Hur går Meridianerna?

Meridianernas kanaler går både djupt in i kroppen, in i kroppens organ och ytligt ut mot huden. Vid huden finns aku-punkter där energin är högre, de är som en ansamling av energi som fungerar som 'förstärkare' som skickar energin vidare längs dess kanal.

Vad menas med meridian?

En meridian (äldre svenska middagslinje) är en storcirkel genom de geografiska polerna på jorden. Ordet meridian härrör från det latinska ordet för middag, meridies, och benämningen syftar på att alla platser som ligger längs samma meridian har middag samtidigt.

Vad är Trippelvärmare?

Trippelvärmaren omfattar organfunktionerna i bröstet, magen och bäckenet. Den övre värmaren ger syre och blod till resten av kroppen. Mellersta värmaren absorberar, metaboliserar och omvandlar maten till näringsämnen för kroppen. Nedre värmaren återabsorberar vatten och gör sig av med avfall från systemet.

Vad kallas den linje som till stora delar sammanfaller med 180 graders meridianen?

Där LLL varierar mellan 0 och 180, MM "bågminuter" varierar mellan 0 och 59 samt SS "bågsekunder" likaledes mellan 0 och 59. Vid 180:00:00 sammanfaller östlig och västlig longitud. Datumgränsen sammanfaller delvis med den 180:e longituden. Longitud kan även anges som ett decimaltal.

Hur många Längdgrader finns det?

Med hjälp av längdgraderna delas jordklotet in i 360 bitar, 360°. En plats kan då ligga mellan 0° och 180° V (väst) eller 0° och 180° Ö (öst). Breddgrader kallas också latituder. Den längsta breddgraden är ekvatorn, som går runt jordens mitt.

Vad står TCM för?

TCM – Traditionell Kinesisk Medicin TCM står för Traditional Chinese Medicin. På svenska kallas det TKM – Traditionell Kinesisk Medicin.

Relaterade inlägg: