Får inte rent mina glasögon?

Får inte rent mina glasögon?

Får inte rent mina glasögon?

Det går bra att tvätta glasögon med diskmedel också men allra bäst är att använda rengöring som är avsett just för glasögon eftersom ytan kan bli uttorkad och matt. Om du vill göra rent dina glasögon med diskmedel så använd bara en droppe. - Skölj sedan av diskmedlet eller sprayen under rinnande vatten.

Hur får jag mina glasögon rena?

Såhär rengör du dina glasögon

  1. Skölj i ljummet vatten. För att inte repa glaset gäller det att bort damm- och smutspartiklarna innan du börjar putsa. ...
  2. Rengör med rätt medel. Tvätta sedan glasen med fingrarna och en skonsam glasögonrengöring. ...
  3. Putsa glasen. Skölj bort allt rengöringsmedel och ta fram din putsduk.

Kan man fixa repiga glasögon?

Borttagning av repor Börja med att badda in lite tandkräm på dina glas och gnugga försiktigt med en tops eller med lite bomull. För att ta bort tandkrämen behöver du endast skölja glasen under rinnande kallt vatten. Om reporna är djupa kanske du behöver upprepa denna process ett par gånger.

Kan man göra rent glasögon med fönsterputs?

Inte heller bra. Starka rengöringsmedel, fönsterputs, ammoniak, vinäger eller liknande är heller inte bra för dina stackars glasögon. Sannolikheten är hög att du har någon form av antireflex- eller antirepbehandling på dina glas och dessa kemikalier riskerar att förstöra den.

Varför inte diskmedel på glasögon?

Kan man putsa glasögonen med vanligt diskmedel? Ja det kan du, men det finns en risk att bågens yta blir uttorkad och får en matt yta. Allra bäst är att använda putsmedel speciellt avsett för glasögon, då håller glasen sig rena längre och bågen behåller sin lyster.

Hur rengör man glasögonbågar?

Ljummet, rinnande vatten och en droppe pH-neutral diskmedel ger ett bra resultat. Håll alltid glasögonen på den sida av bågen som du ska rengöra. Då undviker du att bågen böjs eller till och med bryts av. Av hygienskäl rekommenderas även att man rengör bågens sidor och näskuddarna då och då.

Hur gör man rent Kaminglaset?

För att göra rent glaset på din eldstad:

  1. Fukta lite tidningspapper / pappershanddukar, doppa det i askan och gnid mot glaset.
  2. Ta ett nytt tidningspapper / pappershandduk och torka av. Om glaset fortfarande inte är helt rent, upprepa processen eller använda Jif Universal på ett silkespapper som steg 2.

Relaterade inlägg: