Vilka bolag behöver inte ha revisor?

Vilka bolag behöver inte ha revisor?

Vilka bolag behöver inte ha revisor?

Aktiebolag kan välja att ta bort kravet på revisor om de inte når upp till två av dessa värden för båda de två senaste räkenskapsåren:

  • fler än 3 anställda (i medeltal)
  • mer än 1,5 miljoner kronor i balansomslutning.
  • mer än 3 miljoner kronor i nettoomsättning.
BE

Vilka bolag måste ha auktoriserad revisor?

Ett privat aktiebolag måste ha en godkänd eller auktoriserad revisor om det når upp till minst två av följande gränsvärden för vart och ett av de två senaste räkenskapsåren: fler än 3 anställda (i medeltal) mer än 1,5 miljoner kronor i balansomslutning. mer än 3 miljoner kronor i nettoomsättning.

Vilka typer av företag kan tänkas utnyttja möjligheten att avstå revision?

Den 1 november 2010 avskaffades kravet på revision för de små aktiebolagen i Sverige och reformen omfattar cirka 250 000 aktiebolag. Motivet till avskaffandet är att små företag skall få minskade kostnader i form av ersättning till revisionsbyråerna.

Vad är ett reviderat bokslut?

Revidera betyder att utföra en revision, dvs att granska styrelsens förvaltning av ett företags eller en förenings förvaltning, där räkenskaperna ingår som en del.

Varför avskaffades revisionsplikten?

Revisionsplikten för mindre aktiebolag avskaffades i Sverige 2010 i syfte att minska företagens administrativa kostnader och ge de mindre företagen större möjlighet att köpa de revisions- och redovisningstjänster de behövde.

När togs revisionsplikten bort?

Riksdagen beslutade den 1 november 2010 att avskaffa revisionsplikten,7 dvs. skyldigheten att ha en kvalificerad revisor, för små aktiebolag och vissa handelsbolag.

Vad är revisorns ansvar?

Revisorn granskar en verksamhets redovisning och förvaltning, det vill säga hur styrelsen förvaltar verksamheten de företräder. I sin granskning bedömer revisorn om den granskade finansiella informationen ger en rättvisande bild av företagets resultat och ställning – och om den följer de lagar som finns.

Vad är revisions PM?

Kostnaden för revisionen kommer företaget inte undan och inom ramen för revision ingår detta revisions- PM, som syftar till en intern nytta för företaget. Den funktion företagen har av revisions-PM:et idag riskerar de att gå miste om den dag gränsvärdena för revisionsplikten höjs och man väljer bort revisionen.

Vad betyder reviderat?

Revidera betyder att utföra en revision, dvs att granska styrelsens förvaltning av ett företags eller en förenings förvaltning, där räkenskaperna ingår som en del.

Relaterade inlägg: