Hur mycket tjänade jag förra året?

Hur mycket tjänade jag förra året?

Hur mycket tjänade jag förra året?

Logga in på Mina sidor. När du har loggat in på Mina sidor klickar du på fliken Skatter och deklarationer, och därefter på Lön, pension, sjukpenning m.m. för att se dina uppgifter.

Måste man deklarera all inkomst?

Har du inte fått någon blankett ska du ändå deklarera om du kan svara ja på något av följande påståenden: Du har varit bosatt i Sverige under hela 2021 och har haft inkomst av tjänst, till exempel lön eller pension, eller inkomst av aktiv näringsverksamhet på sammanlagt 20 135 kronor eller mer.

När uppdateras ens inkomst?

I april börjar taxeringsuppgifter för 2021 att komma in i upplysningscentralen (UC)s system. En högre inkomst kan ge dig en lägre ränta. I går den 15 mars öppnade deklarationen vilket betyder att du redan nu kan deklarera för år 2021. Efter att du deklarerar kommer dina nya uppgifter in till UC.

Vad händer om man inte redovisar inkomst?

Vad händer om jag inte deklarerar mina inkomster? Om du inte deklarerar dina inkomster från gig som ska beskattas så kallas det att du jobbar svart. Det är olagligt. Att jobba svart betyder att du inte betalar skatt och att du eller din uppdragsgivare inte betalar socialavgifter på din lön.

Hur mycket kan man tjäna utan att behöva deklarera?

Du behöver deklarera dina inkomster om du tjänat mer än 20 135 kronor totalt under 2021. Tjänade du mindre än så behöver du inte deklarera.

Relaterade inlägg: