Är adress offentlig handling?

Är adress offentlig handling?

Är adress offentlig handling?

Hej! Till att börja med måste ni kanske vara tydliga med att ni gör er begäran med stöd av offentlighetsprincipen i 2 kap. tryckfrihetsförordningen. Om man tänker sig att kommunen har alla skolelevers hemadresser i en databas så är den databasen en allmän handling i sin helhet.

Är folkbokföringen offentlig?

Folkbokföringsuppgifter är normalt offentliga. Uppgifterna kan omfattas av sekretess i särskilda fall, exempelvis när det rör sig om känsliga uppgifter.

Hur kan jag se vart en person är folkbokförd?

Logga in om du vill kontrollera ditt namn eller vilken adress du är folkbokförd på. Du kan se information om namn, adress, civilstånd och barn under 18 år. Klicka på knappen Folkbokföring för att logga in.

Vart kan man se vart folk jobbar?

Med ett personnummer kan man få reda på en stor mängd personuppgifter från de olika personuppgiftsregister som finns hos myndigheter, företag och organisationer. Med personuppgifter menas alla de uppgifter som rör en person.

Vilka är offentliga handlingar?

Alla har rätt att ta del av allmänna handlingar som är offentliga. Det står i tryckfrihetsförordningen, som är en av Sveriges grundlagar. En allmän handling kan till exempel vara en text, bild, film eller ljudinspelning.

Kan man få reda på någons lön?

Dock är allas inkomster och många andra uppgifter offentliga i Sverige och det är bara att lyfta luren och ringa till skatteverket så kan man gratis ta reda på någons inkomst. Företag har länge kunnat kontrollera personers inkomster genom att ta kreditupplysningar på dem.

Hur kan man ta reda på sin årsinkomst?

Logga in på skatteverket.se för att se alla dina skattepliktiga inkomstuppgifter (kontrolluppgifter) som din arbetsgivare, dina pensionsutbetalare eller Försäkringskassan lämnat till Skatteverket månad för månad.

Var kan jag hitta årsredovisningar?

På Bolagsverkets webbplats hittar du detaljerad information om vad olika årsredovisningar ska innehålla. Där kan du också köpa årsredovisningar och annan offentlig information via e-tjänsten Näringslivsregistret.

Hur får man tag på årsredovisningar?

Bolagsverkets app I appen kan du se aktuella uppgifter om ditt företag, hålla koll på vad som händer i företaget, anmäla ny adress och ladda ner ditt registreringsbevis eller din årsredovisning. Snabbt, enkelt och kostnadsfritt!

Relaterade inlägg: