Vad är en tusing?

Vad är en tusing?

Vad är en tusing?

Ordet tusing är en synonym till tusenkronorssedel och tusenlapp och kan beskrivas som ”sedel med belopp om tusen kronor eller annan valuta”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tusing samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad gör en Aviatör?

Aviatör uttalas avi|at|ör [-ö´r] och är ett substantiv -en -er. Aviatör betyder: flygare.

Kan gester vara?

Gester kan vara ofrivilliga, men de går också att avsiktligt överdriva. Med gester kan man komplettera och förtydliga tal. Med dem kan man beskriva och presenteras saker ickeverbalt; pantomim är ett exempel på detta. Gesterna är bekanta för de flesta människor och man har lärt sig att tolka dessa i olika situationer.

Vad är Aviator på svenska?

aviator
Huvudsakliga översättningar
EngelskaSvenska
aviator n(pilot)pilot sex.: "boll", "person", "Stockholm".
(omodern)flygförare, flygare sex.: "boll", "person", "Stockholm".
The Wright brothers were famous aviators and inventors.

Vad är skrovlig?

skrovlig i ordbok från 1870 Betydelse: Ojemn, med skarpa, knöliga eller kantiga upphöjningar.

Kan gester vara korsord?

Synonymer till gest

  • åtbörd, vink, vinkning, tecken, handrörelse, rörelse; vänligt erbjudande, välvillig handling; skenbart erbjudande, handling för syns skull.
  • Användarnas bidrag. charad, tyst tecken.

Vad finns det för gester?

Ikoniska gester fungerar genom sin likhet med budskapet (exempel: att sträcka ut armarna för att förtydliga något stort eller långt). Indexala gester förmedlar sitt budskap genom att de utföras nära (i tid eller rum) det som åsyftas (exempel: när man pekar på något).

Vad menas med föreställningar?

föreställning i ordbok från 1870 Betydelse: Bild, som genom sinnenas förmedling framställer sig för själen, utan bestämdt medvetande af det sålunda föreställda tingets kännemärken.

Relaterade inlägg: