Vad är aerosolbehållare?

Vad är aerosolbehållare?

Vad är aerosolbehållare?

Aerosol som förpackning har vissa fördelar, man kan sprida/applicera en produkt på ett sätt som bara går genom att förpacka den som en aerosol, tänk på hårspray, doftspray, smörjmedel, billack eller medicinska inhalatorer.

Får man Samförvara vätskor och aerosoler?

Det inte tillåtet att samförvara olika typer av brandfarliga varor med varandra eller med andra varor om risken för skador på grund av samförvaringen ökar mer än i ringa omfattning1. Detta innebär vanligtvis att brandfarliga vätskor inte får förvaras tillsammans med brandfarliga gaser och aerosoler.

Vad finns för fysikalisk risk med aerosoler?

Huvudvärk, yrsel och slöhet. I allvarliga fall risk för kramper, medvetslöshet, andnöd och hjärtpåverkan. Tänk på risk för fördröjd lungpåverkan (upp till två dygn).

När klassas en vätska som brandfarlig?

Gaser och gasblandningar som kan antändas i luft vid 20°C vid normalt atmosfärstryck klassificeras som brandfarliga varor. Det gör även vätskor med en flampunkt som inte överstiger 100°C samt brandreaktiva varor. Brandfarliga vätskor delas in i olika klasser utifrån deras flampunkt.

Vad innebär fysikaliska faror?

Fysikaliska faroklasser: explosiva ämnen, blandningar och föremål. brandfarliga gaser, även kemiskt instabila gaser. aerosoler.

Relaterade inlägg: