Hur farligt är pulvret i en brandsläckare?

Hur farligt är pulvret i en brandsläckare?

Hur farligt är pulvret i en brandsläckare?

Pulvret är ofta irriterande och intensiv inandning av pulver eller kraftig stråle mot ögat från pulversläckare kan innebära risk. Brandsläckare med vatten kan innehålla frysskyddsmedel som t. ex. etylenglykol eller kalciumklorid som kan vara farligt att få i sig eller på sig.

Är det lag på att ha brandsläckare?

I varje bostad ska det finnas brandskydd, för din och dina grannars säkerhet. I alla bostäder ska det finnas brandvarnare. Det är bra om du själv också skaffar en 6 kilos pulversläckare och en brandfilt, gärna 1 centimeter stor.

Var ska man ha brandsläckare?

Gångavstånd till brandsläckare ska inte överstiga 25 meter. Minst en släckare ska placeras på respektive våningsplan. Normalt ska brandsläckaren placeras nära ingång / utgångsdörren, då finns alltid en utrymningsväg tillgänglig. Vid större brandrisker bör en brandsläckare placeras intill brandrisken.

Vilka brandsläckare släcker vad?

A är den vanligast förekommande klassen eftersom den riktar sig mot bränder i fasta material, såsom tyger, papper, trä och plast. För bränder i vätskor finns släckare med beteckningen B, för gasbränder, C, bränder i metall, och F-klassen är bäst lämpade i köksmiljöer för att släcka bränder i matfett och oljor.

Vad betyder bokstäverna på brandsläckare?

Bokstäverna står för vilka typer av brand släckaren kan släcka, siffrorna för släckarens effekt. Ju högre siffra, desto effektivare släckare. En större släckare med mer släckmedel har högre påföringseffekt och en högre effekt än en mindre släckare.

Relaterade inlägg: