Har ont under bröstet höger sida?

Har ont under bröstet höger sida?

Har ont under bröstet höger sida?

Ont i bröstet beror ofta på att musklerna i bröstkorgen är överansträngda. Psykisk spänning kan också göra att du känner obehag i bröstet. Ibland kan bröstsmärtor bero på något allvarligt som kärlkramp eller hjärtinfarkt. Ring 112 om du får en stark smärta i bröstet som inte går över inom 15 minuter.

Vad sitter på höger sida vid bröstet?

Blindtarmen, gallblåsan och levern sitter alla på höger sida. Blindtarmsinflammation brukar orsaka smärtor runt naveln och gör sedan ont i högra sidan av magen, men smärtan kan vara diffus. Gallsten har liknande symptom men känns ofta högt upp, blindtarmen sitter längre ner.

Hur vet man om Bröstsmärtan är farlig?

Sök vård om du har bröstsmärtor som du inte känner igen eller om du känner dig orolig. Ring 112 eller sök vård akut om du tror du att du har fått en hjärtinfarkt. Det gäller även om du har akuta bröstsmärtor, tryckande eller krampartad smärta eller en obehaglig känsla i bröstet som varar längre än 15 minuter.

Vilken sida har man ont i hjärtat?

Ofta strålar smärtorna ut i vänster arm, men de kan även stråla ut i båda armarna, händerna, halsen, underkäken, magen och ryggen. Man kan uppleva plötsliga andningssvårigheter med eller utan smärta. Svimning, kallsvettningar, illamående eller yrsel, ofta kopplat med smärta eller tryck i bröstet, är vanligt.

Vilket organ sitter mitt under bröstbenet?

Mjälten sitter på vänster sida högt upp och kan, precis som levern, bli förstorad vid exempelvis körtelfeber och andra sjukdomstillstånd som kan ge känslan av en svullen mjälte.

Hur känns kärlkramp i bröstet?

Det är vanligt att du får ett eller flera av följande symtom om du har kärlkramp: Du får ett tryck mitt över bröstet, ofta när du anstränger dig. Du blir mer andfådd än tidigare när du anstränger dig. Det kan kännas svårt att andas.

Vad är det för organ som sitter under höger revben?

Om du känner obehag under höger revben kan det kanske verka som om det gör ont i levern – den sitter långt upp på höger sida av magen. Levern kan förvisso bli förstorad vid exempelvis körtelfeber och andra sjukdomstillstånd som kan ge känslan av en svullen lever, men ofta handlar magsmärtor om någonting annat.

Kan magsyra påverka hjärtat?

Du kan också få ont i och bakom bröstet när du sväljer, få rapningar och ont i magen. Det beror på att magmunnen har blivit slapp och släpper igenom magsaft ofta. Ibland kan smärta bakom bröstbenet bero på allvarligare sjukdom. Kärlkramp kan ge obehag, smärta eller brännande känsla bakom bröstbenet.

Hur länge kan man ha hjärtmuskelinflammation?

Hjärtmuskelinflammation går oftast över utan behandling. Du får smärtlindrande läkemedel om du har ont. Det är vanligt att bli inlagd på sjukhus under några dagar för att hjärtats funktion behöver kontrolleras.

Kan man ha sitt hjärta på höger sida?

Dextrocardia, av grekiskans δεξιός, "höger", och καρδιά, "hjärta", innebär att människas hjärta sitter på den högra sidan av bröstet. Dextrocardia inträffar för ungefär personer.

Hur känns inflammation i hjärtmuskeln?

Det är vanligt att du får ett eller flera av följande besvär om du har en inflammation i hjärtmuskeln: Du känner dig trött och andfådd. Du får oregelbundna hjärtslag och hjärtklappning. Du får feber och värk i kroppen.

Vad sitter under bröstkorgen?

Mjälten sitter på vänster sida högt upp och kan, precis som levern, bli förstorad vid exempelvis körtelfeber och andra sjukdomstillstånd som kan ge känslan av en svullen mjälte. Blindtarmsinflammation gör ofta ont runt naveln och sedan i den högra, nedre delen av magen – men smärtan kan vara diffus.

Hur vet jag att jag har kärlkramp?

Det är vanligt att du får ett eller flera av följande symtom om du har kärlkramp: Du får ett tryck mitt över bröstet, ofta när du anstränger dig. Du blir mer andfådd än tidigare när du anstränger dig. Det kan kännas svårt att andas.

Relaterade inlägg: