Vad är Filigran?

Vad är Filigran?

Vad är Filigran?

Filigran (av latinets filum:tråd och granum:korn), smycke gjort av mycket fina trådar och små kulor, vanligen av guld eller silver, som hoplöds och fästes antingen på ett underlag eller en ram.

Kan hålla smycke?

Särskilda smyckeskrin, små askar eller medföjande påsar fungerar fint. Låt inte dina smycken ligga framme i solen då strålarna kan bleka såväl plast som äkta metaller. Undvik också fukt som kan få silver och guld – både rent och pläterat – att oxidera. Sträva efter att förvara dina smycken mörkt och svalt.

Kan pryda i dyrbart smycke?

En ädelsten är en bit mineral eller annat organiskt material (till exempel bärnsten eller pärlor) som har slipats och polerats till en viss form och storlek. De flesta ädelstenar är sällsynta och dyrbara och används för att pryda smycken eller andra typer av utsmyckningar.

Är smycke korsord?

Synonymer till smycke

  • prydnad, juvel, ädelsten, klenod, kostbarhet, galanteri, bijouteri, gagat, pycke.
  • Användarnas bidrag. nipper, bling.

Hur stavas bijouterier?

Ebonit framställdes första gången av Thomas Hancock 1840, och blev under 1800-talet populärt i bijouterier, fotografietuier och andra prydnadföremål. En följd av detta, med industrialiserad tillverkning, billigare material och ersättningar till äkta stenar, var att bijouterier blev allt vanligare.

Relaterade inlägg: