Vad tror man på inom Folkets tempel?

Vad tror man på inom Folkets tempel?

Vad tror man på inom Folkets tempel?

med det profana samhället tolkas som tecken på att man själv är utvald av Gud. Pastor Jim Jones och Peoples Temple framstår för många människor i väst som själva sinnebilden för hur en religiös rörelse fullkomligt kan spåra ur och förvandlas till ondskans redskap.

När grundades Jonestown sekten?

Tidig historia Jones grundade 1955 kyrkan "Wings of Deliverance" i Indiana. Den genomgick en rad namnbyten, bland annat till "Peoples Temple Christian Church Full Gospel".

Vad är delstaten Kalifornien?

Kalifornien har ett varierande klimat, geografi och en skiftande befolkning. Kalifornien är till ytan den tredje största delstaten efter Alaska och Texas. Delstaten sträcker sig från Stillahavskusten till bergskedjan Sierra Nevada i öst, till Mojaveöknen i sydöst och redwood - och douglasgranskogarna i nordväst.

Vad är det kulturella i Kalifornien?

Det kulturella Kalifornien. Kalifornien har ett stort kulturellt utbud med bland annat San Francisco Museum of Modern Art, Los Angeles County Museum of Art, Fine Arts Museums of San Francisco, Hearst Castle, San Francisco Opera, San Francisco Symphony, J Paul Getty Museum och Los Angeles Philharmonic .

Vilka städer finns i Kalifornien?

Kaliforniens fyra största städer är Los Angeles, San Diego, San Jose och San Francisco. Delstaten är platsen för landets näst och sjätte största folkräkningsområden och även åtta av landets 50 folkrikaste städer. Kalifornien har ett varierande klimat, geografi och en skiftande befolkning.

Relaterade inlägg: