Vem har skrivit boken Cirkeln?

Vem har skrivit boken Cirkeln?

Vem har skrivit boken Cirkeln?

Sara Bergmark Elfgren Mats Strandberg Cirkeln/Författare Sara Bergmark Elfgren håller upp den första boken, Cirkeln, på Bokmässan i Göteborg 2013. Första boken Cirkeln utgavs 2011 och uppföljaren Eld kom 2012.

Var kan man kolla på Cirkeln?

2015, 2h 24min - Drama, Fantasy, Thriller, Mysterie Den har ett genomsnittligt betyg på IMDb: 5.8 stjärnor av 10. Den är en långfilm med en speltid på 2h 24min. "Cirkeln" finns nu att hyra och att köpa på iTunes och SF Anytime och att streama på Google Play.

Vilken ort utspelar sig boken Cirkeln?

Boken hyllades av kritikerna, älskades av läsarna, filmatiserades – och blev en världssuccé! Cirkeln utspelar sig i den fiktiva staden Engelsfors där De utvalda, en grupp gymnasieelever med magiska krafter, utkämpar en strid för att stoppa världens undergång – och för att klara sig genom tonåren.

Vad händer i boken Cirkeln?

Cirkeln handlar om sex ganska olika tjejer som går på gymnasiet i en liten svensk ort. De är långt ifrån vänner men tvingas söka sig till varandra när det visar sig att en ondska som inte värjer sig för att döda dykt upp i deras hemstad.

Hur börjar boken Cirkeln?

Första delen i en planerad trilogi. Engelsfors är ett litet samhälle omgivet av djupa skogar. Här bor Minou, Vanessa, Rebecka, Anna-Karin, Linnea och Ida, sex gymnasietjejer. En mörk natt när månen är röd möts de i en cirkel i den nedlagda folkparken.

Vad är Cirkeln för genre?

Ungdomslitteratur FantasylitteraturUrban fantasyÖvernaturlig skönlitteratur Cirkeln/Genrer

Hur stor är cirkelns area?

I själva verket är cirkelns area lite drygt tre gånger så stor som arean av de små kvadraterna, som vi markerade i figuren. Närmare bestämt är cirkelns area π gånger större än de små kvadraternas area: A c i r k e l = π ⋅ r ⋅ r = π r 2. Den här formeln för en cirkels area kan vi använda för alla cirklar.

Vad är cirkels area för en cirkel?

Vi använder oss av formeln för en cirkels area: A = π ⋅ r 2 = π ⋅ 4 2 c m 2 = 16 π c m 2 ≈ 50, 3 c m 2 Cirkelns area är alltså ungefär 50,3 cm 2.

Vad är Cirkelsektorns area?

Cirkelsektorns area är alltså ungefär 52,3 cm 2. Medelpunktsvinkeln 60° utgör en sjättedel av ett helt varv (360°). Det innebär också att vår cirkelsektors area utgör andelen en sjättedel av den hela cirkelns area.

Hur stor är cirkelns omkrets?

En cirkels diameter är dubbelt så stor som dess radie. Därför är cirkelns diameter 8 cm. Vi beräknar nu cirkelns omkrets enligt formeln: O = π ⋅ d = π ⋅ 8 c m = 8 π c m ≈ 25, 1 c m. Diametern är alltså 8 cm och omkretsen är ungefär 25,1 cm.

Relaterade inlägg: