Hur trivs Avokadoträd?

Hur trivs Avokadoträd?

Hur trivs Avokadoträd?

För solvarma lägen. Avokadoträdet har sitt ursprung i Centralamerika och odlas främst i varmare, tropiska klimat. I Sveriges kalla klimat odlas avokadon som en medelhavsväxt, det vill säga att man tar in plantan vintertid. Blommar med vita blommor sent på våren och kan bära frukt tredje, fjärde året.

Kan man få avokado i Sverige?

Avokado kan växa i Sverige om man förser de med rätt förhållanden. I Sverige kan man lätt odla upp ett avokadoträd, däremot är det mycket svårt att växa fram avokado.

När får man frukt på Avokadoträd?

När träden är runt 7 år gammalt producerar de upp till 300 frukter på ett år. Som i många andra fall finns avokadoträd även i trädgårdsformat, en underart som endast blir upp till 3 meter högt och som också ger frukt.

Hur kallt tål avokado?

Att fruktköttet ibland blir svart eller brunt och ser lite oaptitligt beror antingen på att avokadon utsatts för kyla eller är på tok för mogen. Man brukar rekommendera att inte förvara frukterna under 10°C för att de inte ska bli köldskadade.

Hur högt blir ett Avokadoträd?

Frukten vi köper i matbutiken växer på träd som är mellan 5 och 12 meter höga. När träden är runt 7 år gammalt producerar de upp till 300 frukter på ett år. Som i många andra fall finns avokadoträd även i trädgårdsformat, en underart som endast blir upp till 3 meter högt och som också ger frukt.

Varför kan man inte odla avokado i Sverige?

Avokadon är ett exotiskt träd som inte brukar inte sätta frukt här i Sverige. Avokado behöver ha blivit ett ganska stort träd först och behöver då ett flera meter högt växthus innan den ens funderar på att blomma.

Relaterade inlägg: