Hur mycket väger en likkista?

Hur mycket väger en likkista?

Hur mycket väger en likkista?

Vid transport över landgränser måste den avlidne läggas i en så kallad zinkkista som sedan förseglas för att liket inte ska kunna sprida sjukdomar under transporten. Kistorna väger i regel mellan 35 och 75 kilogram tomma och zinkkistorna väger omkring 20–30 kilogram.

Hur mycket kostar en Begravningskista?

En normal kista kostar vanligtvis mellan 6 000 och 10 000 kronor. Men det finns billigare enkla kistor, och en enkel direktkremationskista hamnar på ca 2 500 kronor. Uppåt i prisnivå finns i stort sett ingen gräns.

Hur bärs en kista?

Kistan placeras på två träribbor ovanför gravöppningen. Parallellt med träribborna finns även två rejäla tampar. Fyra av bärarna tar tag i tamparna som kistan lyftes en aning med. En femte person tar undan träribborna varpå kistan sänks.

Hur många bär en kista?

Hur många kistbärare behövs? Det allra vanligaste är att sex personer bär kistan. Det fungerar med fyra kistbärare också, men då är förutsättningen att man är van vid att bära och att alla känner sig bekväma med det. Det finns alltid en risk för missöden om man inte har varit med om att bära en kista förut.

Hur mycket kostar en billig begravning?

Var köper man kista?

Relaterade inlägg: