Hur många försök mobilt BankID?

Hur många försök mobilt BankID?

Hur många försök mobilt BankID?

Du har fem försök på dig att slå in koden innan ditt BankID spärras. Därefter behöver du ansöka om ett nytt BankID på internetbanken. Hur skaffar jag ett mobilt BankID?

Kan inte hämta BankID?

Avinstallera betaversionen av BankID säkerhetsapp från din telefon eller surfplatta. Installera produktionsversionen av BankID säkerhetsapp som vanligt från Google Play Butik. Aktivera ett nytt Mobilt BankID och spärra det gamla (som du raderade i steg 2)

Kan man ha Mobilt BankID på flera enheter?

Ja, ditt BankID är knutet till BankID säkerhetsapp i din mobiltelefon eller surfplatta. Om du har flera mobiltelefoner och/eller surfplattor kan du ha ett BankID kopplat till varje sådan enhet. Din bank kan dock ha bestämt ett maximalt antal BankID som du kan ha.

Varför är mitt BankID spärrat?

Det kan också bero på andra saker, t. ex. att ditt BankID är spärrat, att det är för gammalt eller att du skriver fel lösenord/PIN/säkerhetskod. Det kan också bero på att du bara har installerat BankID säkerhetsprogram/-app, men inte har beställt något BankID hos din bank.

Hur laddar man ner BankID till ny telefon?

Gör så här:

  1. Ladda ner BankID-appen till din nya mobil.
  2. Logga sedan in på internetbanken med din säkerhetsdosa.
  3. Aktivera ett nytt Mobilt BankID genom att klicka i menyvalet "Övriga tjänster" sedan "Mobilt BankID". Klicka på Beställ och följ instruktionerna. Klart!

Kan man ha flera BankID på samma dator?

Observera att du bara kan ha tre aktiva BankID samtidigt. Behöver du spärra ett BankID kan du göra det i Internetbanken. Det visas nu en QR-kod på webbsidan "Kom igång med BankID".

Kan man stjäla ett BankID?

En bedragare kan använda det för att beställa ett BankID i ditt namn eller stjäla pengar. Läs alltid noga de texter som visas i BankID-appen: Var loggar jag in? Vad skriver jag under? Om du misstänker att du är utsatt för bedrägeri så bör du spärra alla dina BankID, kontakta din bank och göra en polisanmälan.

Relaterade inlägg: