Hur många lastbilschaufförer saknas?

Hur många lastbilschaufförer saknas?

Hur många lastbilschaufförer saknas?

Bristen på lastbilschaufförer riskerar att få stora konsekvenser – även i Sverige, enligt flera företrädare från åkeribranschen. I dag saknas drygt 400 000 chaufförer i Europa, varav tusentals i Sverige. Inom tio år räknar branschen med att ytterligare 50 000 kommer att behövas.

Vad tjänar en lastbilschaufför i Kanada?

Kanada vill ha dina färdigheter! En nybörjad lastbilschaufför med mindre än 5 års erfarenhet kan förvänta sig att tjäna en genomsnittlig lön på cirka $ 66870, medan en transportbilschaufför med medelnivåerfarenhet kan räkna med att tjäna en genomsnittlig total ersättning på $ 115700.

Vad krävs för att köra lastbil i USA?

Ska man köra över klippiga bergen så måste du iaf få en specialutbildning DÄR. Sedan när det gäller körkort och liknande så får man köra på sitt svenska och internationella i 90 dagar. Längre får du ju inte vara kvar i USA ifs utan tillstånd lik visum vilket är väldigt svårt att få till USA.

Är lastbilschaufför ett bra jobb?

Efterfrågan är hög på lastbilschaufförer och den väntas inte avta. Det gör att framtiden ser ljus ut med många arbetsmöjligheter inom flera olika inriktningar. Som lastbilschaufför arbetar du ofta under vardagens tidiga mornar till eftermiddagar.

Är det svårt att få jobb som lastbilschaufför?

Studier från många länder visar att transportföretag har svårt att hitta duktiga lastbilschaufförer att anställa. Men vad är orsaken till denna brist på förare? Naturligtvis finns det inte bara ett svar på det och dessutom skiljer sig detta från land till land och från region till region.

Kan jag köra med mitt svenska körkort i USA?

Det krävs inga speciella tillstånd för att få köra bil i USA, ditt vanliga svenska körkort räcker bra.

Relaterade inlägg: