Varför använder man boxningshandskar?

Varför använder man boxningshandskar?

Varför använder man boxningshandskar?

Utan boxhandskar kommer du lätt skada dig vid träning mot säck. Sparras du mot en träningskamrat eller tävlar är det ett måste med boxningshandskar! Ett annat skydd du kan spana in är en boxningshjälm.

Hur väljer man boxningshandskar?

Alla boxningshandskar som är tillverkade i läder formar sig något efter händerna. Välj därför en modell som sitter bra från början och inte för löst. Många väljer att använda boxningslindor eller innerhandskar för att undvika handskador vilket även är en rekommendation från vår sida.

Hur använder man boxningslindor?

Tips för användning av boxningslindor Om dina fingrar blir vita eller börjar snurra, så har du satt fast boxningslindorna för hårt. Det finns många olika metoder att linda en boxningslinda, och det spelar inte särkilt stor roll vilken man använder sig av - så länge inte boxningslindan veckar sig.

Vad ska man ha för boxningshandskar?

Skall du använda handsken till tävling så är det 8-10 oz du skall ha, 10-12 oz om du skall använda handskarna till mits- och säckträning. Om du skall ha sparringhandskar så är det 14-18 oz du skall ha, 14 oz om du väger upp till 75kg, 16 oz upp till 100kg och 18 oz om du väger över 100kg.

Vad betyder Oz i handskar?

Boxningshandskar finns i olika storlekar från 2 oz till 18 oz, där oz eller ounce egentligen är ett viktmått som anger hur tung handsken är eller snarare hur mycket stoppning den har. Passformen för handen varierar också beroende på modell och tillverkare. 2 oz är för de allra yngsta 2-4 år. 4 oz för 4-6 år.

Relaterade inlägg: