Är Activia nyttigt?

Är Activia nyttigt?

Är Activia nyttigt?

Enligt Activia, ett av många företag som säljer yoghurt med bakteriekultur, kan en kur på fjorton dagar minska magbesvär som gasbildning, förstoppning och diarré. Dessutom ska immunförsvaret stärkas mot elaka bakterier.

Är probiotika och mjölksyrabakterier samma sak?

Många tror att mjölksyrabakterier och probiotika är samma sak. Det stämmer inte riktigt. Det finns många olika mjölksyrabakterier men alla klassas inte som probiotika. Mjölksyrabakterier är indelade i familjer, släkten, arter och stammar.

Är det bra att äta mjölksyrabakterier?

De bidrar till tarmens normala funktion och fungerar som ett skydd för de bakterier som bildar giftiga ämnen som kroppen inte vill ha. Mjölksyrabakterier hjälper på så sätt till att hålla magen i balans och lindra magbesvär. De stärker även immunförsvaret och gör att vi blir mindre mottagliga för infektioner.

Vad är Activia yoghurt?

En god yoghurt med levande bakteriekultur. Activia är en god yoghurt, fylld med små bitar av bär och frukter. Förutom den goda smaken har Activia en bakteriekultur kallad Bifidus ActiRegularis. Yoghurten finns i många olika smaker – testa och hitta din egen favorit.

Vad innehåller Activia?

Ingredienser. Pastöriserad mjölk, socker, jordgubbar 8,2 %, skummjölkpulver, mjölkprotein, modifierad majsstärkelse, svartmorotjuicekoncentrat, förtjockningsmedel (pektin, karragenan), färgämne (karmin), arom, yoghurtkultur, Bifidobacterium animalis subsp. lactis CNCM I-2494 (ACTIREGULARIS®-bifidokultur).

Relaterade inlägg: