Kan njurbäckeninflammation gå över av sig själv?

Kan njurbäckeninflammation gå över av sig själv?

Kan njurbäckeninflammation gå över av sig själv?

När du har symtom som tyder på njurbäckeninflammation räcker det inte med egenvård, utan du ska kontakta vården för utredning och behandling. Det är viktigt att inte vänta för länge så du riskerar att skada njurarna. Det finns också risk att njurbäckeninflammation ger blodförgiftning om den inte behandlas.

Vilka är symtomen vid pyelonefrit?

Feber >38 ºC, flanksmärta, frossa, illamående och kräkningar är klassiska symtom på pyelonefrit. Miktionsbesvär saknas inte sällan. Cirka en tredjedel av de äldre kan insjukna med kräkningar och diarré samt högt CRP och kan sakna feber, flanksmärta och leukocytos.

Hur vet man att Urinvägsinfektionen är borta?

De flesta som har urinvägsinfektion med lindriga besvär behöver ingen behandling. Det är för att besvären oftast minskar efter en till tre dagar och försvinner inom en vecka. Du får behandling om dina besvär inte har minskat.

Vad ska man äta för att undvika urinvägsinfektion?

Det är känt att drycker som innehåller koffein (cola, kaffe, te och vissa energidrycker) samt konstgjorda sötningsmedel kan irritera urinblåsan, därför bör du dricka så lite som möjligt av dessa. Varför? Genom att dricka mycket vatten späds urinen ut, vilket spolar ut bakterier från urinblåsan.

Vad är bra att dricka vid urinvägsinfektion?

Tranbärsjuice är en klassisk huskur vid urinvägsinfektion. Drick ett par stora glas osötad tranbärsjuice varje dag tills urinvägsinfektionen har försvunnit. Lingon, citron och granatäpple har liknande effekt. Man kan även blanda 1 msk äppelcidervinäger med vatten och dricka flera gånger per dag.

Relaterade inlägg: