Hur många watt drar en robotdammsugare?

Hur många watt drar en robotdammsugare?

Hur många watt drar en robotdammsugare?

Energimyndigheten har gjort ett test som visar att robotdammsugarna klarar av att täcka från 70 till 92 procent av golvytan och energianvändningen är mellan 0,49 till 5,21 wattimmar per kvadratmeter. Med andra ord beror det på hur stort du bor och hur rent du vill ha samt vilken robot du har i hemmet.

Hur bra är en robotdammsugare?

Faktum är dock att robotdammsugarna passar mycket bra för alla olika typer av hushåll. Även en mindre lägenhet kan ha stor nytta av att det finns en robot som kör runt och får upp allt damm med jämna mellanrum. Om vi ser på robotdammsugare pris är det också tydligt att det inte behöver kosta särskilt mycket.

Hur mäts sugkraft?

Sugeffekten talar om hur vakuum och luftflöde samverkar. Ett bra luft flöde och högt vakuum ger en hög sugeffekt. För hög dammupptagning krävs även ett bra utformat munstycke. Mätt på standardiserad matta och på hårt golb samt på hårt golv med springa.

Vilken sugeffekt på dammsugare?

Det finns numera små och ganska behändiga dammsugare som fungerar bra. Motorn som driver sugfläkten har normalt en effekt mellan 1 0 watt. Högre wattal behöver inte alltid betyda bättre sugeffekt. En bra dammupptagningsförmåga beror en kombination av sugeffekten och munstyckets utformning.

Vad har vi testat på dammsugare?

Test av dammsugare – Dessa tester har vi gått igenom: 1 Theguardian.com 2 Expertreviews.com 3 Tek.no 4 Digitaltrends.com 5 Which.co.uk 6 Gizmodo.co.uk 7 Goodhousekeeping.co.uk 8 Mirror.co.uk 9 Dinside.no

Vem är den bästa dammsugaren på marknaden?

Den brittiska test-, teknik- och vetenskapssajten Gizmodo.co.uk har genomfört ett test av Dyson V8 Absolute. De kommer fram till att Dyson V8 Absolute är den bästa dammsugaren som går att hitta på marknaden. Den har därmed även ett mycket högt pris, vilket enligt experterna är modellens enda stora nackdel.

Vilken dammsugare fick flest poäng?

Dammsugaren presterade allra bäst i kategorierna partikelutsläpp och hållbarhet. Vinnare i deras test blev OBH Nordica Silence Force 4A+ som fick 73 poäng. Råd & Rön, Juni 2019: Testade 128 dammsugare som kostar mellan SEK. Electrolux EUO9GREEN hamnade på en andraplats med 72 poäng.

Relaterade inlägg: