Hur långt rör kan du montera utan att montera en dosa?

Hur långt rör kan du montera utan att montera en dosa?

Hur långt rör kan du montera utan att montera en dosa?

En apparat med c/c 60mm skruvavstånd kan monteras. Även för låga uttag som kräver 1½ dosa. Försedda med dubbelstuts för 16 och 20mm rör eller slang.

Hur många kablar i en dosa?

Dosan har 10 st membrangenomföringar för kablar med Ø 6,5-16 mm.

Vad är en Kulodosa?

Kulodosorna var en gång storsäljare i Ifös sortiment, men fick på 1980-talet ge vika för plastdosornas frammarsch. Men pendeln har svängt tillbaka. Efterfrågan på kulodosor i äkta porslin ökar i takt med intresset för tidstypiska material vid renovering.

Vad är skillnaden mellan Apparatdosa och kopplingsdosa?

En apparatdosa används vid montering av infällda apparater. Detta kan handla om till exempel vägguttag och strömbrytare. En kopplingsdosa använder du i stället när du ska göra en koppling och förgrena installationen åt flera olika håll.

Varför Kulokabel?

Med kuloledning skapar man snygga och raka installationer som är utanpåliggande. Användning: För öppen, fast förläggning i torra, icke brand- eller explosionsfarliga lokaler. Förläggning på elektriskt ledande material bör undvikas, exempelvis kabelstegar.

Hur djup är en Apparatdosa?

Denna apparatdosa har ett lågt byggande djup på 38m, med fastamonteringshål för insatser med c/c 60mm. Dosan är avsedd för enkelgips. Vid montage i dubbelgips krävs 13mm påbyggnadsring. Apparatdosan har 2st fasta stutsar Ø20mm där den ena är öppnad, stutsarna har låsfjäder.

Relaterade inlägg: