Hur ofta ska man byta vindrutetorkare?

Hur ofta ska man byta vindrutetorkare?

Hur ofta ska man byta vindrutetorkare?

Byta torkarblad Vanligen behöver du byta till nya torkarblad ungefär en gång om året. Försök inte fräscha upp ett par slitna torkarblad med olika kemiska lösningar, det torkar ut torkarbladens gummi och gör att de förlorar ännu mer av sin funktion.

Vilka vindrutetorkare är bäst?

Bäst slitstyrka har Biltema, medan SWF och Trico är känsligast. – Men det skiljer inte särskilt mycket mellan de olika bladen. Och jämför man med förra gången är årets resultat generellt mycket bättre, trots att vi faktiskt ökade kraven i årets test med grövre sandpapper, säger Johanna Hallström.

Vilka torkarblad ska jag ha?

Det är din bilmodell och dess tillverkningsår som avgör vilka torkarblad du ska köpa. Ange ditt registreringsnummer nedan för att visa de torkarblad som passar din bil.

  • Om OKQ8.
  • Kundservice.

Vilken storlek torkarblad?

Storlekstabell
MillimeterTum
380 mm15 tum
400 mm16 tum
425 mm17 tum
450 mm18 tum

Får inte loss torkarblad?

Lyft upp torkarbladsarmen och ta bort det gamla bladet. Milt våld kan krävas men var försiktig så du inte skadar själva armen. På de flesta torkarbladsförpackningar finns det en någorlunda hjälpsam illustration över hur demonteringen går till. OBS: Var försiktig så du inte tappar torkararmen och skadar vindrutan.

Hur bra är Wipers torkarblad?

Sämsta torkarbladen! Köpte torkarbladen i augusti 2021 och de både passade bra och funkade bra, men efter 4 månader blev det vänstra slitet efter att första snön och kylan kommit. En 1 decimeter "remsa" lämnas efter och det precis i ögonhöjd. Har aldrig varit med om något liknande, sämre torkarblad får man leta efter.

Vilka torkarblad Biltema?

Biltemas torkarblad Flatblade är ett innovativt torkarblad som är optimerat för alla väderlekar och passar de flesta bilmodellerna. Flatblade är ett modellanpassat torkarblad för bilens fram- och bakruta som enkelt kan monteras bara med ett litet klick.

Hur får man bort torkarblad?

Så byter du vindrutetorkare med rak arm

  1. Sätt eventuellt vindrutetorkarna i serviceläget.
  2. Lyft ut torkararmarna från rutan innan du börjar.
  3. Tryck in plastknapparna uppe på eller på sidan av torkararmen.
  4. Ta bort det gamla torkarbladet.
  5. Sätt i det nya torkarbladet och se till att plastknapparna går in i hålen.

Relaterade inlägg: