Vad krävs för att bli hotellchef?

Vad krävs för att bli hotellchef?

Vad krävs för att bli hotellchef?

Utbildning. Bra förberedande grundutbildning ges på flera av gymnasieskolans program, men i första hand rekommenderas det att läsa på Hotell- och turismprogrammet, inriktning Hotell och konferens. Det finns många passande utbildningar både i Sverige och utomlands.

Hur mycket tjänar hotellchef?

Marknadslönen för hotellchefer ligger 2022 mellan 35 000 och 43 000 kronor per månad vid en lägre svårighetsnivå. Vid en högre svårighetsnivå ligger marknadslönen på 45 000 kronor och uppåt.

Vad är en Hotel Manager?

Hotellmanagers har ledande befattningar inom hotell, turistbyrå, kongresscenter, eventbyrå, olika upplevelseföretag mm. Möjliga yrkesroller kan vara receptions-, konferens-, boknings eller hotellchef, turistinformatör och mycket mer.

Vad kan man bli om man går hotell och restaurang?

Om du arbetar som exempelvis receptionist eller servitör möter du hela tiden gäster på olika sätt. Väljer du ett yrke inom denna bransch är det viktigt att du är en person som tycker om att träffa nya människor och att du är bra på att kommunicera. Språkkunskaper är självklart en stor tillgång.

Vad tjänar hotellpersonal?

27 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad kan man jobba som om man går hotell och turism?

Att jobba i hotell- och turistbranschen innebär många omväxlande arbetsuppgifter — allt från att ta emot gäster, använda olika bokningssystem till att boka eller organisera och genomföra olika typer av konferenser och evenemang.

Hur mycket tjänar en hotellreceptionist efter skatt?

Marknadslönen 2022 för receptionist ligger mellan 26 000 och 32 000 kronor per månad. Tar emot besökare och gäster, informerar och hänvisar till plats, lokal och person, sköter in- och utpassering, kopplar telefonsamtal.

Hur mycket tjänar man inom hotell och restaurang?

Från och med 17 år: 16 798 kr per månad eller 97,09 kr per timme. Från och med 18 år: 17 527 kr per månad eller 101,31 kr per timme. Från och med 19 år: 18 985 kr per månad eller 109,74 kr per timme. Minimilönerna för perioden till och med fastställs av parterna i mars 2021.

Vad tjänar en som jobbar på hotell?

27 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Relaterade inlägg: