Hur blir man Arbetsteraput?

Hur blir man Arbetsteraput?

Hur blir man Arbetsteraput?

Du utbildar dig till arbetsterapeut på ett av de åtta lärosätena som erbjuder arbetsterapeututbildningen. Utbildningen är en teoretisk högskoleutbildning med många praktiska inslag. Studierna handlar om att förstå människors förmåga till egen aktivitet i olika miljöer, och hur de hänger samman med hälsa och ohälsa.

Vad är en Distriktsarbetsterapeut?

Hjälper patienten att klara vardagen Rehabiliteringen planeras tillsammans med patienten, exempelvis tvätta sig och klä på sig, träna rörlighet och greppförmåga i en hand. Det gäller också att uppmuntra människor att själva utveckla sina olika förmågor.

Vilken utbildning har en arbetsterapeut?

  • Behörighet: Grundläggande behörighet samt Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.
  • Antagningspoäng: Sök antagningsstatistik på uhr.se.
  • Programmet ges: Höstterminen 2022.
  • Studietakt: Heltid.
  • Nivå: Grundnivå
  • Antal platser: 40.
  • Urval: Betyg 66%, Högskoleprov 34%
  • Studieort: Örebro.

Vad tjänar en Arbetsteraput?

Arbetsterapeuters lön Medianlönen för nyutexaminerade är 29 000kr per månad. 10 år efter examen är medianlönen drygt 33 000 per månad, och 20 år efter examen 35 100 kr per månad.

Vad arbetar en arbetsterapeut med?

En arbetsterapeut arbetar med personer individuellt och/eller i grupp. Ofta sker uppdraget i team med andra yrkesgrupper som till exempel dietister, fysioterapeuter, logopeder, läkare, lärare, psykologer, sjuksköterskor och socionomer. Allt för att personen ska få de absolut bästa möjlig­heterna att utvecklas.

Hur många arbetsterapeuter finns i Sverige?

Arbetsterapeuten tränar patienter/klienter till att klara eget boende, att få en aktiv fritid, och att klara av skola och arbete. Arbetet sker ofta i team tillsammans med andra yrkesgrupper. Totalt finns det dryg 12 300 yrkesverksamma legitimerade arbetsterapeuter i Sverige.

Vad krävs för att bli legitimerad arbetsterapeut?

För legitimerade arbetsterapeuter med masterexamen och minst fem års yrkeserfarenhet finns möjlighet att gå specialistutbildning och få specialistkompetens. Grundläggande behörighet finns på gymnasiets Samhällsvetenskapsprogrammet eller Vård- och omsorgsprogrammet.

Relaterade inlägg: