Hur har rock n roll påverkat samhället?

Hur har rock n roll påverkat samhället?

Hur har rock n roll påverkat samhället?

Rock'n'roll var som en revolution mot poliser, lärare och föräldrar. Det var ungdomarnas egna värld i ett samhälle som kontrollerades av tråkiga vuxna. Snart spred sig musiken även till Europa, där den framförallt blev stor i England.

Vad var den tidiga rock n rollen påverkad av?

Under talen blandades den musik som slavar tilläts sjunga under arbetet; Worksongs och Spirituals, med den folkmusik som immigranter från Europa, bl. a. Irland, tog med sig till USA. Denna blandning av musik skapade bluesen som utgör grunden för rock and roll.

Vilket är det populäraste bandet i världen?

Världens populäraste rockband heter Coldplay, enligt en lista Spotify presenterat. Tjänsten har räknat antalet strömningar varje band fått under första halvåret av 2017 och sammanställt en lista på 20 akter.

Vem är kungen av rock n roll?

Richard Penniman, född i Macon, Georgia den 5 december 1932, började som så många afroamerikanska artister ur sin generation i kyrkan.

Vem uppfann rock n roll?

En av de första vita artisterna som slog igenom var Bill Haley, ursprungligen countrymusiker. Hans låt "Rock Around the Clock", B-sidan på en platta från 1954, inspirerade disc-jockeyn Alan Freed att mynta begreppet "rock and roll".

Relaterade inlägg: