Vad kostar det att åka taxi i Kroatien?

Vad kostar det att åka taxi i Kroatien?

Vad kostar det att åka taxi i Kroatien?

Om du föredrar taxi, kom ihåg att priset på en taxi i Kroatien beror på flera faktorer. Taxi startpris handlar om: 28 SEK (20 HRK). För 1 km rida i Kroatien du måste betala om: 8.40 SEK (6.00 HRK).

Vad kostar alkohol i Kroatien?

Det vanliga priset för ett halvt liter öl, som är något mindre än en pint, är mellan 15 och 20 kuna i baren, d.v.s två till tre euro. För den billigare importerade ölen i samma storlek betalar du oftast runt 20 kuna (ca tre euro).

Var köper man alkohol i Kroatien?

Du reser inom EU och därmed erbjuder ditt flygbolag förbeställning av alkohol endast till hemresan. Du reser inom EU och erbjuds ingen försäljning av tobak. Du reser till Kroatien och på grund av lokala skatteregler, kan vi tyvärr inte erbjuda försäljning av alkohol till och från denna destination."

Vad köpa i Kroatien?

Saker som kroatisk alkohol, olivolja, färska grönsaker och frukter, skor och i viss utsträckning även smycken är relativt billiga här. Om du har glömt badskor eller annan ”badutrustning” så kan du köpa det bredvid grönsaksmarknaden till ett hyfsat pris.

Hur betalar man i Kroatien?

Sedlar finns i valörerna 5, 10, 20, 50, 100, 2 kuna. Det går ofta bra att betala med kontokort, det är främst MasterCard och VISA som accepteras men även American Express och Diners fungerar på sina håll. Det finns gott om bankomater och de flesta har instruktioner på engelska.

Varför får man inte köpa taxfree till Kroatien?

Du reser till Kroatien och på grund av lokala skatteregler, kan vi tyvärr inte erbjuda försäljning av alkohol till och från denna destination."

Relaterade inlägg: