Hur mycket backing på flugrulle?

Hur mycket backing på flugrulle?

Hur mycket backing på flugrulle?

Det som avgör hur mycket backing och även dimensionen du behöver på din flugrulle är vilken art du ska fiska efter. För mindre harr och öring så kan det oftast räcka med 12-20 lb, och 50-100 meter, men efter större havsöring och lax i älv så kan det behövas från 30-50 lbs, och upp till 200-300 meter.

Vilken flugrulle?

Broms på en flugrulle Bromsen är fullt tillräcklig på de flesta rullar för dig som fiskar öring, harr, regnbåge och öring. Ska du däremot fiska tropiskt fiske eller efter lax, ja, då blir bromsen desto viktigare. Då krävs en jämn och stark broms som tål tuffa tag.

Hur ofta ska man byta Fluglina?

Hur noga man än är med sina linor så måste man efter ett eller några år, beroende på hur ofta man kastar med linorna köpa nya linor. Om man ska förvara linan under en längre period, spola av fluglinan från flugrullen och lägg den i lösa slingor i ett mörkt och svalt utrymma. Helst då även infettad i linfett. 7.

Vad är en Skjutlina?

Skjutlinor & Backing Skjutlinan är helt enkelt den tunna, starka och glatta lina som kommer efter själva klumpen och den som ger kastlängder som man sällan kommer i närheten av med en klassisk WF fluglina.

Hur ofta ska man byta fiskelina?

Flätlina är långt mycket starkare än t. ex nylonlina vilket gör att du kan fiska med en mindre rulle då du inte behöver en i närheten lika tjock lina längre. Flätlina åldras inte alls på samma sätt som andra linor och du kan ha den i flera år utan att behöva byta!

Vad ska man ha för Fluglina?

Linor med klumpar på ca 10-11 meter med kort bakre tapering är helt ok att underhandskasta, de brukar vara ett bra val för kustfiskaren och för streamfiske i insjö. Om du däremot skall slänga en torrfluga skall du välja en lina med mer bakre tapering också.

Vilken Skjutlina?

Skjutlinor med Coating: Ger en mjukare överrullning och presentation av klumpen. Eftersom linan flyter så fungerar den bra till sjö/kustfiske när man vadar, eller i stilla/långsamt flytande vatten. Ger i regel kortare kast och mindre trassel än en skjutlina utan coating.

Vad ska jag ha for tafs till regnbåge?

Immitationer av småfisk skall du också prova vid detta fiske, då det ingår i regnbågens föda. -Använd en tafs på högst 1,5 meter, annars går inte flugan ner dit linan är. -Fisken på djupet ser inte tafsen lika bra, så sätt på en tafs mellan 0.20-0.25 så klarar du de kraftiga huggen lättare.

Relaterade inlägg: