Hur mycket bipollen ska man äta?

Hur mycket bipollen ska man äta?

Hur mycket bipollen ska man äta?

I bipollen finns livsviktiga vitaminer, mineraler, proteiner, enzymer och antibakteriella ämnen i en för kroppen lätttillgänglig form. Binas superfood är en vanlig slogan för bipollen. En matsked bipollen på müsli, gröt, i smoothies eller på honungsmackan ger en bra start på dagen.

Varför ska man äta bipollen?

Bipollen har en mycket hög koncentration av näringsämnen, både proteiner och aminosyror samt vitaminer och mineraler. Runt 35 % av bipollen består av protein och har en högre proteinhalt än nötkött per 100 gram. Dessutom innehåller bipollen de flesta av de enzymer som människan behöver.

Vad använder man pollen till?

I pollen finns bl. a. flavonoider, karotenoider, vitaminer och mineraler. Det används också som näringstillskott och anses förstärka ämnesomsättningen, öka uthålligheten och muskelstyrkan, lindra kvinnors menstruationsbesvär, ha effekt mot prostatabesvär, m.m.

Hur nyttigt är propolis?

Propolis dödar mikroorganismer och därför är det alltid rent och snyggt i bikuporna. Där fi nns varken mögel eller bakterieangrepp. Traditionellt används propolis som naturmedel för att behandla infektioner och tvätta sår. Det sägs att propolis också är bra för att behandla och förebygga förkylningar.

Vilken Bisort är vanligast i Sverige?

Medlemmar ur familjen vägbin (Halictidae) är den vanligaste bisorten på det norra halvklotet, även om de är små och ofta misstas för getingar eller flugor. Antalet arter i Sverige uppgår till närmare trehundra.

Relaterade inlägg: