Hur mycket klorin i tvättmaskinen?

Hur mycket klorin i tvättmaskinen?

Hur mycket klorin i tvättmaskinen?

Tänk bara på att kläder som inte är kritvita kommer att få en annan nyans. Lägg kläderna i en balja med vatten och 1 dl klorin och låt ligga där i en timme. Skölj därefter tvätten noggrant. Tänk på att klorin är ett starkt medel så använd gärna handskar.

Vad kan man använda klorin till?

Desinfekterande rengöringsmedel med bevisad effekt mot alger, mögelsvampar, bakterier- och virus. För rengöring- och desinficering av kök, skärbrädor, dusch- och tvättrum, toaletter mm. Fungerar även som blekmedel. Klorin av en lösning som innehåller natriumhypoklorit (NaClO) och vatten.

Kan man använda klorin i tvättmaskinen?

Rengöra tvättmaskinen med klorin – så gör du: Se till så att tvättmaskinen är fri från tvätt. tillsätt 1,5 dl flytande klorin i tvättmedelsfacket. Kör ett vanligt program på 40 grader. Kör en ytterligare men kortare sköljcykel med enbart vatten för att ta bort eventuella rester innan du tvättar tvätt inuti maskinen.

Vad kan man använda för att bleka kläder?

3. Vitvinsvinäger kan bleka kläder naturligt

  • 1 1/4 dl vitvinsvinäger.
  • 3/4 dl vatten.

Vart använder man klorin?

Klorin används också inom sjukvården som ett ytdesinfektionsmedel för att förhindra smittspridning. Använd Klorin om du känner oro för bakterietillväxt i kök, infektionsrisk i badrum och toalett, vid dålig lukt i våtutrymmen samt vid missfärgad tvätt. Klorin tar bort alla kända bakterier, svampar och sporer.

Relaterade inlägg: