Vilken motorcykel ska jag ha?

Vilken motorcykel ska jag ha?

Vilken motorcykel ska jag ha?

Nybörjare eller erfaren? Det finns en mängd olika mc-modeller att välja mellan. Bland annat Adventure, Naked Street, Touring, Custom, Supersport och Retro. Till viss del handlar det om tycke och smak men vi rekommenderar nybörjare att först och främst leta efter en motorcykel som har låg vikt och är lättmanövrerad.

Vilket är det bästa mc märket?

De tre bästa mc-märkena är enligt Bilprovningen BMW, Yamaha och Honda, i den ordningen. Flest godkända motorcyklar, 87 procent, var 2012 BMW, följt av Yamaha med 82 procent och Honda på tredjeplats med 80 procent godkända motorcyklar, enligt Bilprovningen.

Hur mycket väger en motorcykel?

Motorfordon med fyra hjul, som får väga högst 450 kg utan last och som inte räknas som moped. Om motorcykeln är inrättad för godsbefordran får den väga 600 kg utan last. För fordon med eldrift räknas inte vikten av batterier in i fordonets vikt.

Hur länge håller en mc motor?

Runt 6-8000 mil på dom och dom rullar väl än.

Vilken motorcykel för uppkörning?

När du gör ditt körprov för A-körkort ska du använda en motorcykel med motor på minst 595 kubikcentimeter och effekt på minst 50 kW. Den ska också kunna komma upp i en hastighet av minst 100 km/h och ska ha en tjänstevikt på minst 175 kg.

Vilka motorcyklar har kardan?

Kardan drivna glidare finns fler stycken olika märken, tex Honda VTX 13. Men om dom är billiga beror väl mest på vad man själv tycker!

Hur långt är långt för en motorcykel?

En motorcykels liv ser nog ofta ut så här: År 1: 1000 mil. Hojen är ny och cool.

Relaterade inlägg: