Hur tjockt ska greppet vara Padel?

Hur tjockt ska greppet vara Padel?

Hur tjockt ska greppet vara Padel?

Det brukar räcka för de flesta. Känner du att du vill ha bredare grepp så dra bara på en till linda. Räcker inte det så dra på en till. En tumregel kan vara att det bör vara ett avstånd mellan dina fingrar och handen när du greppar racketen.

Hur tungt padelrack?

Den första dimensionen att ta i beaktning när du väljer padelracket är vikten. Padelracketar för herrar väger vanligtvis någonstans mellan 350-385 gram medan racketar för damer brukar väga mellan 330-360 gram. Ett tyngre racket genererar mer kraft i slagen men blir också svårare att manövrera och känns ofta klumpigare.

Hur hårt ska man hålla i padelracket?

I varje sport håller man racketen på olika sätt. Och så kommer man till padel där man håller racketen på ytterligare ett sätt. Därför ser jag många nybörjare som håller ”fel”. Om ingen visar hur man ska hålla i padelracketen från början blir det bara svårare med tiden att ändra.

Är Hesacore bra?

Hesacore Padel Grip är ett otroligt populärt och ergonomiskt grepp till padel. Fullt förståeligt eftersom det, förutom att ge ett mycket behagligt grepp, även reducerar vibrationer från padelracket till armen. Förebygger och hjälper därför mot padelarmbåge/tennisarmbåge!

Vilken form ska man ha på padelracket?

Är du en nybörjare kan det vara en fördel med en rundformad padelracket med lite lägre vikt. Ju bättre du blir desto mer troligt är det att du vill ha en tyngre padelracket med en annan huvudform och också en racket med 38 mm bredd.

Relaterade inlägg: