Vad är höjden på en husbil?

Vad är höjden på en husbil?

Vad är höjden på en husbil?

Även om det råder en del i höjdskillnad på husbilar och skiljer sig från modeller såsom plåtis eller alkov kan det alltid vara bra att tänka på höjden från start. Med en höjd på 3,5 meter kommer du långt om du inte äger en Concorde eller Morelo där du måste upp i c:a 4 meters takhöjd.

Hur många hästkrafter bör en husbil ha?

140 hk motorn En mycket bra allround motor. Passar alla husbilar byggda på lightchassi. Ihop med automatlåda är den extra stark, 380Nm istället för 350. Om du hade tänkt lägga pengar på 160 hk motorn, men avstå automatlåda av för att spara en slant är mitt tips att välja 140 hk med automat.

Hur många mil kan en husbil gå?

En husbil är oftast byggd på ett chassi för lätt lastbil, beräknad att rulla minst 50.000 mil. Därför är miltalet inte viktigt förutsatt att bilen servats som den ska. Du kan lugnt köpa en välservad långmilare om den i övrigt är i gott skick.

Varför boggie på husbil?

Skall ni köra mycket på vintern på snöiga vägar är bakhjulsdrift att föredra på grund av att den största tyngden ligger på bakhjulen som ger därför bättre väggrepp. Annars är boggie betydligt stabilare och inte så vindkänsligt som enkelaxel. Vi har kört 20.000 mil med boggie och valde även detta på den nya husbilen.

Hur hög är en Plåtis?

Det första som slog mig, strax före premiärturen, var ekipagets höjd – 3 m! Den är ju superhög, muttrade jag för mig själv. Kabes plåtis är byggd på MB Sprinter, den långa karossen – vilket innebär i det närmaste 7 meter lång, eller 6967 mm, för att vara mera exakt.

När ska man byta kamrem på husbil?

HBK Intresserad. Enligt den tyska handboken ska remmen bytas efter 18000 mil eller efter 5 år, 4 år om bilen har gått mycket i stadstrafik eller på vägar med mycket sand / salt. Jag bytte för 5 år sedan, remmen har nu gått 3.200 mil.

Hur länge håller en husbil?

Hej mycket beror ju på hur husbilen blivit servad! Men en diesel går ju klart mycket mer än en bensinare! En diesel bör ju kunna gå minst 30 000 mil men som sagt det beror ju på hur den blivit omskött och servad!

Varför har man boggie på husvagnen?

Fördelen med boggi är att husvagnen blir väldigt stabil bakom bilen vid körning och om du skulle få punktering så klarar sig en boggivagn bättre då man har ett fungerande däck kvar. Nackdelen är att den blir mycket svårare att manövrera när man skall ställa upp (rangera) den.

Varför boggie?

Boggin har tre syften: Förbättra vagnens gångegenskaper och minska vibrationer. Vagnen kan bära mer last och göras längre. Minska slitaget på rälsen.

Hur hög är en Plåtis husbil?

De brukar oftast användas när hel och halvintegrerade husbilar behöver göras större och tyngre än vad som är möjligt med det mindre syskonet. Modellen heter 7128 Rb och den är 7128 mm lång, 2010 mm bred och 2860 mm hög.

Relaterade inlägg: