Vad är en Värmepumps tumlare?

Vad är en Värmepumps tumlare?

Vad är en Värmepumps tumlare?

En värmepumpstumlare är en kondenstumlare med värmepumpsteknik. Den är vädigt energisnål då den bevarar och återvinner den varma luften för att torka kläderna med. Detta skiljer sig från en traditionell kondenstumlare som i stället släpper ut den varma luften i omgivningen.

Hur fungerar ett torkskåp?

Torkskåpen fungerar på samma sätt som kondenstorktumlare. Vattnet från de blöta kläderna samlas upp i en behållare vilket betyder att de inte behöver anslutas till ventilationskanal så de blåser inte ut någon uppvärmd inomhusluft, vilket också är bra ur energisynpunkt.

Vad är en torktumlare?

En torktumlare är en el-torkare, som genom varm luft och ventilation eller kondensering av den fuktiga luften, ser till att din tvätt torkar. Em frånluftstumlare suger luft in, som värms upp. De fuktiga och våta kläderna torkas av den varma luften, medan det snurrar runt i torktumlaren.

Vilka Torktumlare är bäst i test?

I de tester som är utförda under 2010-talet är det framför allt tre tillverkare som utmärker sig positivt genom att återkommande få toppresultat och bli utsedda till bäst i test. De tillverkare som enligt experterna gör de bästa torktumlarna just nu är Bosch, Miele och Siemens.

Vad är en torktumlare rätt för dig?

Då är en torktumlare helt rätt för dig! En stor fördel med torktumlare är dessutom att de räddar ditt hem från fukt motsvarande ca 400 liter vatten per år, om man jämför med att torka tvätten på en torkställning. Dessa 100-tals liter vatten kan göra stora skador i huset när det gäller mögel och fukt.

Relaterade inlägg: