Hur ska en t pelott sitta?

Hur ska en t pelott sitta?

Hur ska en t pelott sitta?

Mjukt skoinlägg som ger stöd i hålfoten och bakom trampdynorna (pelott, se bild 2). Pelotter kan även köpas löst och klistras i skon. Pelotten ska trycka just bakom trampdynorna, inte under (se bild 2 ovan). Sko med låg klack och tillräcklig bredd över framfoten.

Hur hårt ska löparskor sitta?

Hur stramt ska löparskorna sitta på fötterna? Snörningen ska vara så pass stram att foten inte glider fram och tillbaka inne i skon när du springer. Samtidigt får snörningen inte trycka mot vristen så att fötterna börjar domna. Se också till att skons hälkappa sitter tajt på foten.

Vad gör man åt pronation?

Med hjälp av ortopediska skor kan många av problemen minskas. En individuellt anpassad fotbädd efter gipsavgjutning med påbyggd pronation eller supinationskil hjälper dig att komma till rätta med problemet och kan placeras i egna skor, eller i anpassade skor för att maximera stödet.

Hur placera främre pelott?

Ett vanligt fel är att pelotten placeras under ”trampdynan” eller i hålfoten. Korrekt placering är precis bakom ”trampdynan”.

Får ont av pelott?

Mortons neurom – klämd nerv mellan tår Pelotter kan omgående avlasta nerverna genom att de ger stöd av det främre valvet så att nerverna får mindre tryck. Fotträning för att stärka upp fotens förmåga till korrekt belastning rekommenderas för att undvika återfall och för att bli långvarigt tålig.

Vill man inte gå barfota på?

Att gå barfota är inte alltid bra för fötterna – det kan leda till både skador och infektioner, menar experten. Fötterna är viktiga för hela vår kropp. Därifrån utgår mycket av vår hållning, och en felbelastning där kan göra att vi får ont på helt andra ställen.

Relaterade inlägg: