Hur stor blir brittisk långhår?

Hur stor blir brittisk långhår?

Hur stor blir brittisk långhår?

Öronen är små och runda, precis som på brittiskt korthår – de stora mörka knappögonen och den yviga pälsen gör att den ser ut som en nallebjörn. Honorna väger mellan 4 till 6 kilo och hanarna kan väga upp till 8 kilo.

Hur gammal blir en brittisk långhår?

Mer information
Livslängdca 15 år
Vikt (hane)5,5 – 8 kg
Vikt (hona)4 – 6 kg
HälsoriskerSmå
KeligMedel

Vad kostar en brittisk korthårig katt?

Pris för Brittisk korthår är ca 8 000-10 000 kronor. Priser varierar beroende på vilket ändamål uppfödare har för katten. Om katten är avsedd för avel och utställning är det oftast dyrare än en katt som är avsedd för endast sällskap.

Hur är brittisk långhår?

Brittiskt långhår har en tät, dubbel päls. Pälsen är dock kortare än hos perserkatter och klassas därför som halvlång, så kallad semilånghår. Underullen är otroligt tjock så att pälsen sticker ut från kroppen, vilket ger katten ett riktigt fluffigt utseende.

Hur mycket fäller brittisk långhår?

Det brittiska kort håret behöver skötsel då och då för att hålla pälsen ren och i fint skick. Att borsta katten förhindrar uppkomst av tovor i pälsen och tar bort lösa hår. Det stimulerar även blodcirkulationen hos katten. De fäller måttligt eller inte alls.

Hur stor blir en birma katt?

Den heliga birman är en lång katt som kan bli ganska stor. Hanarna är vanligtvis större än honorna. Katterna har en kraftig benstomme och kan se något knubbiga ut. Den heliga birman har mycket ovanlig färgteckning.

Hur gammal blir en katt brittisk korthår?

Honorna väger då upp till 5 kilo, hanarna upp till 7 kilo. Brittiskt korthår har dessutom en lång livslängd. Oftast håller de sig friska och kan bli upp till 15 år gamla om de sköts som de ska.

Hur mycket fäller en Brittisk korthår?

De fäller måttligt eller inte alls. Rasen är i regel frisk och har inte lika många hälsoproblem specifika för rasen jämfört med andra katter. Brittiskt korthår är känd för att vara en tystlåten katt, så ägare behöver inte oroa sig för överdrivet jamande om natten.

Är Brittisk korthår keliga?

Valet landade på en Brittisk korthår, som är en lugn och kelig ras som gillar att vara inomhus.

Vilka katter går bäst ihop?

Det viktigaste att tänka på är att det är bäst att ha katter med liknande energinivåer, annars kan det lätt bli bråk. Om din katt är tyst och blyg är det värsta du kan göra att komma hem med en livlig och tuff kompis. Välj en annan lugn katt så att ingen blir mobbad av den andra.

Vilken katt är bäst på att jaga?

-Kastrater jagar lika bra som honkatter. Jag hade tänkt att skaffa mig hankatter (kastrerade) eftersom jag inte vill ha några kattungar.

Vilken katt passar bäst som innekatt?

Bra innekatter

  • Brittiskt korthår.
  • American curl.
  • Perser.
  • Ragdoll.
  • Russian blue.

Relaterade inlägg: