Får man ha hund i sovvagn?

Får man ha hund i sovvagn?

Får man ha hund i sovvagn?

Reser du i liggvagnskupé på nattåg kan du ta med ditt sällskapsdjur. Om du har ett eller två sällskapsdjur så kan du boka en hel liggvagnskupé, oavsett om ni är en eller upp till sex resenärer.

Får man ha hund med sig på tåget?

Ja, du är välkommen att resa med husdjur SJ-tågen. Djur får följa med i 2 klass. Tänk att välja en plats i avdelning Djur tillåtet om du tar med dig t ex katt eller hund på tåget. Reser du med ett tåg där du inte kan boka platsbiljett så sätter du dig i den djurtillåtna vagnen.

Får man ha kaniner på bussen?

Ja det kan du göra avgiftsfritt.

Får man ta med hund på tunnelbanan?

I Stockholm, i SL-trafiken, kan du exempelvis ta med din hund utan kostnad men den måste vara kopplad eller förvaras i bur – och du måste hålla koll på hunden. Och hunden ska inte sitta på ett säte. På bussen ska du sitta långt bak. På de moderna tunnelbanetågen är pälsdjur tillåtna i mittsektionen på varje vagn.

Hur reser man med kanin?

Krav vid utlandsresa med kanin och gnagare enligt EU- föreskrifter: Du får föra in maximalt 5 kaniner eller smågnagare utan att införseltillstånd krävs. Djuren ska inte säljas eller byta ägare efter att de förts in i Sverige. De måste vara uppfödda och hållna i fångenskap.

Kan hundar åka rulltrappa?

- En hund ska inte åka i rulltrappan överhuvudtaget, säger Ursula Lige-Berglund. Det är lätt att hundens klor fastnar i rulltrappan, med svåra tasskador och stor smärta för hunden som följd. Är hunden liten och lätt, ska den vara i mattes eller husses famn under rulltrappefärden.

Relaterade inlägg: