Vad är naprapati?

Vad är naprapati?

Vad är naprapati?

Naprapater är en legitimerad yrkesgrupp med skyddad yrkestitel och är därmed en del av svensk hälso- och sjukvård. Ordet naprapati betyder ”att korrigera orsak till lidande” och är en sammanslagning av tjeckiskans ”napravit” som betyder att korrigera och grekiskans ”pathos” som betyder lidande.

Varför går man till en kiropraktor?

Kiropraktorn undersöker muskler och leder i ryggraden med händerna för att känna av eventuella spänningar, rörelsemönster och skador. Behandlingarna fokuserar på att med rådgivning och evidensbaserade, främst manuella metoder förbättra kroppens funktion och minska smärta.

Hur mår man efter naprapat?

Biverkningar hos naprapat – kiropraktor? De vanligaste biverkningarna eller de s k behandlingsreaktionerna brukar vara ömhet i kroppen, träningsvärk, trötthet. Andra kan få huvudvärk eller känna sig lite yra. Det är inte ovanligt att man samma dag efter behandlingen upplever att man blivit sämre.

Kan man få bort knölen i nacken?

För att bli av med gamnacken behöver de överaktiva musklerna som drar fram huvudet stretchas ut samtidigt som den svaga muskulaturen i nacken stärks. En effektiv metod att bli av med gamnacke är att bearbeta bindväven på framsidan (bröst, hals) genom fascial release.

Varför får man en puckel i nacken?

Varför har jag fått en gamnacke? Troligtvis sitter du ner mycket, du har fått stela framåtroterade axlar, du är stel i bröstet och svag i ryggen. Gamnacke beror främst på att ryggen inte har styrkan nog att hålla bak huvudet och axlarna, därför tippar huvudet nu fram och gamnacken börjar visa sig.

Relaterade inlägg: