Är de nya polisbilarna olagliga?

Är de nya polisbilarna olagliga?

Är de nya polisbilarna olagliga?

Nu börjar polisens nya polisbilar lämna tillverkningen i Borås för att rullas ut bland annat i Fyrbodal. Men den nya tekniken med kameror och ljudupptagning som installeras får inte användas eftersom det strider mot lagen.

Vad har svenska polisen för bilar?

Bilder

  • En Plymouth Valiant -1974 som polisbil.
  • Saab 9-5 Kombi -2005 intill en ambulans.
  • Nuvarande dekalutförande Volvo V70, -2006.
  • Volkswagen typ 1 Bubbla.
  • Mercedes-Benz 316CDI -2006.
  • Mercedes-Benz Viano -2004. ...
  • Volvo 244 med "hockeyklubbsdekoren".
  • Porsche 911 i polisutförande, svart/vita dekoren.

Kan man köpa gamla polisbilar?

Länna Handelshus har några gamla polisbilar till försäljning. De är oftast ganska hårt behandlade, mycket fullgas efter kallstart osv, och fulla av skruvhål. Inget att vilja ha om man inte får den mycket billigt.

Hur vet man om det är en civilpolis?

I en civil polisbil finns extra blåljus och mätutrustning samt kamera monterade uppe på instrumentbrädan. Civila polisbilar har nästan utan undantag mörka sidorutor och mörk solskyddsfilm på bakrutan.

Får poliser bryta mot lagen?

Det ger oss poliser rätt att bryta mot vissa trafikregler. Till exempel får vi köra mot enkelriktat, mot trafiken, på områden med förbud mot motortrafik, på gågator (max 30km/h), m.m. Allt detta får vi göra utan larmanordning (blåljus) tända och i vilket fordon vi än framför i tjänsten.

Kan man köpa cykel hos polisen?

Hittegodset bedriver ingen försäljning av inlämnade cyklar. Överblivna cyklar som inte hämtas ut säljs enbart till auktoriserade företag. Frakt av gods I de fall polisen behöver skicka ut paket kan det hända att vi tar ut en avgift för detta.

Vad är en Civilare?

En civilare är en cigg där man har tagit ur tobaken, blandat tobaken med hasch, marijuana eller cannabis, och till slut lagt tillbaks blandningen i den tomma ciggen. En civilare ser mer civilicerad ut än en vanlig joint.

Relaterade inlägg: